ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σαπουνόφουσκα ο «νέος Θρύλος», χωρίς Φορτούνη ομαδούλα της σειράς

Σαπουνόφουσκα ο «νέος Θρύλος», χωρίς Φορτούνη ομαδούλα της σειράς

Μούδιασαν στο λιμάνι από την εμφάνιση της... υπερομάδας που έστησε ο Μαρτίνς και η οποία θύμιζε… «Ασπρα Χώματα».

Μούδιασαν στο λιμάνι από την εμφάνιση της... υπερομάδας που έστησε ο Μαρτίνς και η οποία θύμιζε… «Ασπρα Χώματα». Πρώτη αλλαγή η κορυφαία μεταγραφή (!) με τον υπερήλικα Βαλμπουενά να αποσύρεται από τον αγώνα και τους Τσέχους από θαύμα αλλά και ανικανότητα να μην εξασφαλίζουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι

 

Ψυχρολουσία χωρίς προηγούμενο. Ψάχνονται στο λιμάνι και αναζητούν απεγνωσμένα δικαιολογίες γι’ αυτό που παρουσιάστηκε σαν ομάδα υψηλών προδιαγραφών και σημαντικότατων μεταγραφικών ενισχύσεων.

 

Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες και οι πομπώδεις προειδοποιήσεις του τύπου «στήθηκε μια ομάδα που θα κάνει περίπατο στις εγχώριες υποχρεώσεις και θα αφήσει το στίγμα της στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές» κινδυνεύουν να αποδειχθούν όνειρα θερινής νυκτός και «έπεα πτερόεντα». Θα μου πείτε από το πρώτο μόλις επίσημο παιχνίδι; Θα σας απαντήσω «ναι» γιατί αυτό το «πράγμα» που παρουσιάστηκε στην Τσεχία απέναντι σε μια ομάδα που σίγουρα δεν ήταν ένα αντίπαλο δέος (το λιγότερο), δεν άφησε περιθώριο μιας αισιόδοξης πρόβλεψης για πιθανή βελτίωση της εικόνας του.

 

Ο Ολυμπιακός (η υπερομάδα που έστησε ο πρόεδρος με τον... μάγο κόουτς ενισχύοντας το ρόστερ της με σπουδαίες μεταγραφές) δυστυχώς για τους αιθεροβάμονες του λιμανιού παρουσιάστηκε σαφώς κατώτερη των προσδοκιών και των ονείρων τους. Επιπρόσθετα δείχνει αδυναμία να ανταποκριθεί σε ό,τι μεγάλο ελπίζουν τόσο οι σοβαροί όσο και οι «επιστήμονες» οπαδοί των ερυθρόλευκων. Θα μπορούσα με δυο λόγια να περιοριστώ στην ανωτέρω άποψη υποστηρίζοντας απλά και μόνο ότι ο Ολυμπιακός χωρίς το Φορτούνη δεν είναι παρά μια ομαδούλα της σειράς. Και να επισημάνω επίσης πώς είναι δυνατό να ελπίζει και να πιστεύει κανείς ότι ξαφνικά μπορεί να γίνει μεγάλη ομάδα όταν κάποιοι από τους νεοαποκτηθέντες που προβλήθηκαν σαν «Μεσσίες» και παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά (όπως ο 235χρονος Βαλμπουενά), αποδείχθηκαν κλασικοί περιπατητές με τον απογοητευμένο προφανώς κόουτς να υποχρεώνεται να τους αποσύρει στον πάγκο γιατί τους θεωρεί αιτία της τραγικής εικόνας. Μιας εικόνας που είχαν την ευκαιρία να την δουν οι Πανέλληνες όπως επίσης και να διαπιστώσουν ότι από καθαρό θαύμα γλίτωσε τον διασυρμό και της έμειναν ελπίδες πρόκρισης, εξαιτίας βέβαια και της ασροχίας αλλά και της ανικανότητας των γηπεδούχων. Το πώς υποδέχθηκαν οι ερυθρόλευκες φυλλάδες και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ την ψυχρολουσία της Τσεχίας είναι ενδεικτικό της σαστιμάρας και του μουδιάσματος που επικράτησε. Οι αναμενόμενοι γιγαντότιτλοι και οι πιθανές υμνωδίες για τις μεγάλες μεταγραφές και τους Μεσσίες εξαφανίστηκαν.

 

Οι τίτλοι περιορίστηκαν στο «Η πρόκριση θα κριθεί στο Καραϊσκάκη» ή «ο Ολυμπιακός θα ψάξει να βρει το γκολ που του έλειψε», απέναντι στην άσημη και άπειρη Βικτόρια Πλζεν, την οποία από ξεγραμμένη που την είχαν τώρα την παρουσιάζουν πανίσχυρη. Εν πάση περιπτώσει θα τους συμβουλεύαμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούν και να μείνουν στην ουσία. Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός χωρίς τον Φορτούνη και με μεταγραφές δευτεροκλασάτων υπερήλικων και συνταξιούχων αν δεν αλλάξει ταχύτατα κάτι, θα χρειαστεί να επιστρατεύσει 5-6 διαιτητές αποφοίτους της σχολής της παράγκας για να σταθεί όρθιος στις εγχώριες – πρωτάθλημα και κύπελλο – υποχρεώσεις του. Αλλά και για να διεκδικήσει όλα αυτά που φιλοδοξεί στην Ευρώπη. Πληροφορηθήκαμε ότι μετά το σοκ της εμφάνισης δόθηκε εντολή από το αφεντικό για τρεις άμεσες νέες σημαντικές μεταγραφές. Την κίνηση την χαρακτηρίζουμε λογική αν σκεφτεί κανείς ότι από τους μέχρι στιγμής νεοαποκτηθέντες δύο ή τρεις το πολύ δικαιολογούν τη μεταγραφή τους.

 

ΥΓ: Σε όσους δε συμφωνούν στην πώληση του Χατζηισαΐα κι εμείς. Αντίθετα, έχουμε κάθε λόγο να συμφωνούμε με την νέα προσθήκη (Εσίτι) που σίγουρα θα βοηθήσει τον Φερέιρα να λύσει ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα στο κέντρο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X