ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σαν ελεημοσύνη                 σε… ιθαγενείς

Σαν ελεημοσύνη                 σε… ιθαγενείς

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την αντιμετώπιση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων

 

Ως… ιθαγενείς αντιμετωπίζει τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

 

Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία διάθεση να τους δώσει ρόλο στις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και ότι προτεραιότητά του είναι να αναβαθμίσει και να ενισχύσει το ρόλο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, μειώνοντας δραματικά την δυνατότητα παρέμβασης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

 

Και μόνο το γεγονός ότι επιχείρησε να δείξει πως ενδιαφέρεται για τις Ενώσεις ενώ στην πραγματικότητα δεν εξασφάλισε γι’ αυτές παρά μόνο ένα… φιλοδώρημα, ένα ποσό το οποίο μοιάζει περισσότερο με… ελεημοσύνη, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πόσο νοιάζεται ο Κύπριος παράγοντας για το αν διαλύεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

 

Γιατί με λιγότερα από 4.000 ευρώ που αντιστοιχούν στην κάθε Ενωση από τις 220.000 που θα μοιραστούν, δεν καλύπτεται ούτε μέρος από τις ανάγκες τους, δεν μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό, ούτε να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα.

 

Και μιλάμε για χρήματα που δίδονται αποκλειστικά για την λειτουργία των Ενώσεων, όχι για να πάνε στις ομάδες-μέλη τους. Διότι οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν θα πάρουν τίποτε, αφού προς το παρόν προέχει να αμείβονται με υψηλότατες αμοιβές τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, τα οποία είναι άγνωστο ποια ακριβώς δουλειά κάνουν, με εξαίρεση, βέβαια, τους Ζήση Βρύζα και Αλέξη Δέδε.

 

Ολο αυτό το σκηνικό της κοροϊδίας, το οποίο στήθηκε με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού, συντηρείται και με την ανοχή των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι περισσότεροι δεν αντιδρούν αλλά νομιμοποιούν με την στάση τους μια εκτρωματική κατάσταση.

 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει την χειρότερη περίοδό του. Ενώ θα έπρεπε μετά την πτώση όλων εκείνων που χρησιμοποιούσαν την ΕΠΟ για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, να δρομολογηθούν οι εκλογές και να έχουμε τώρα μια ισχυρή, δημοκρατικά εκλεγμένη νέα διοίκηση, η παρέμβαση της Πολιτείας έβαλε το ποδόσφαιρο σε επικίνδυνα μονοπάτια.

 

Εχω ξαναπεί ότι… μακάρι ψεύτης να βγω αλλά η επιτροπεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα είναι τόσο σύντομη όσο θέλει να την παρουσιάζει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Για τον απλούστατο λόγο ότι βολεύει και στην συγκεκριμένη κυβέρνηση, που θέλει να ελέγχει το ποδόσφαιρο, και σε συγκεκριμένους παράγοντες, να μείνει για πολύ στη χώρα μας η ΦΙΦΑ…     

X