ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σαμαράς στη «Μ»: «Τόσο ψηλά; Δύσκολα να το πίστευε κανείς...»

Σαμαράς στη «Μ»: «Τόσο ψηλά; Δύσκολα να το πίστευε κανείς...»

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Πόντου μιλά στη Μetrosport και κάνει τον απολογισμό της φετινής χρονιάς

Η φετινή χρονιά για τον Απόλλωνα Πόντου ήταν αν μη τι άλλο αξιομνημόνευτη. «Αν μας έλεγε κάποιος στην αρχή της σεζόν ότι στο τέλος θα είμαστε τόσο ψηλά και μάλιστα σχετικά άνετα, δύσκολα να τον πιστεύαμε.

 

Η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Ξεκινήσαμε προετοιμασία με 13-14 ποδοσφαιριστές, χωρίς φιλικά, αλλά στο τέλος μπορούμε να πούμε με βεββαιότητα ότι η πορεία μας ήταν αναμφίβολα πετυχημένη», ήταν τα πρώτα λόγια στη Metrosport από τον αρχηγό του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Σαμαρά.

 

«Κάναμε ότι καλύτερο»

Συναισθήματα αντιστρόφως ανάλογα κατά τη διάρκεια της περιόδου. «Τα παιδιά έδωσαν το 100%. Σημαντικό ήταν επίσης ότι στην ομάδα υπήρχαν παιδιά έμπειρα, που γνώριζαν την κατηγορία. Συν τοις άλλοις, το επίπεδο του Πρωταθλήματος δεν ήταν τόσο υψηλό. Ωστόσο, παιχνίδι με παιχνίδι βρήκαμε ρυθμό.

 

Κάναμε ότι καλύτερο», σχολίασε ο έμπειρος στόπερ για τους λόγους, τους οποίους η ομάδα του κατάφερε μία αγωνιστική πριν από το φινάλε να είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας.

 

Από την άλλη, όμως, γιατί δεν μπόρεσε ο Απόλλων να κάνει την υπέρβαση; «Ηταν ματς κλειδιά, στα οποία δεν παρουσιαστήκαμε, όπως θα έπρεπε. Δεν ήμασταν καλοί σε εκείνα τα τρία παιχνίδια, τα οποία δώσαμε σε μία εβδομάδα, με συνέπεια η συγκομιδή μας να μην ήταν καλή. Ετσι, μείναμε πίσω όσον αφορά τη διεκδίκηση της 2ης θέσης, η οποία οδηγούσε στα μπαράζ ανόδου».

 

Θετικά και αρνητικά

Τί κρατά ο Δημήτρης Σαμαράς από τη φετινή χρονιά και τί δεν θέλει να θυμάται; «Κρατώ σίγουρα την καλή πορεία. Παλέψαμε όλοι μαζί. Δεθήκαμε ως ομάδα. Από την άλλη, δεν θέλω να θυμάμαι σίγουρα τα προβλήματα, κυρίως τα οικονομικά και γενικά ότι έχει να κάνει με το εξωαγωνιστικό».

 

Πώς σχολιάζει την αναδιάρθρωση; «Η ομάδα θα έχει σίγουρα περισσότερα έσοδα. Υπάρχουν τρύπες από το παρελθόν. Χρειάζεται καλή διαχείριση για να είναι όλοι καλά», απάντησε.

 

Σίγουρα για τον Απόλλωνα είναι τεράστιο εφόδιο το μπάτζετ της αναδιάρθρωσης για τις ΠΑΕ.

 

«Αν είμαι υγιής»

Ο ίδιος κοντεύει να κλείσει τα 41 του χρόνια. Εξακολουθεί πάντως να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

 

Τί σκοπεύει να κάνει τη νέα σεζόν; «Νωρίς είναι ακόμη. Αν είμαι υγιής και αν με θέλει η ομάδα, θα δούμε...», ήταν τα λόγια του Σαμαρά στη Metrosport.

 

Ο έμπειρος αρχηγός του Απόλλωνα κατέγραψε την τρίτη του συναπτή παρουσία με τη φανέλα των κοκκινόμαυρων. Εφτασε τα 75 ματς, με τρία γκολ. Φέτος, δεν βρήκε δίχτυα. Συνολικά; Ηταν η 13η αγωνιστική περίοδος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία με επτά διαφορετικές ομάδες.

 

Φέτος, ο 41χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε σε 20 συνολικά αναμετρήσεις, τόσο σε Κύπελλο, όσο βεβαίως και στο Πρωτάθλημα. Εχει αγωνιστεί σε 473 επίσημα ματς, έχοντας σημειώσει 34 γκολ.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X