ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ρόστερ γεμάτο μεν, αλλά όχι πλήρες δε…

Ρόστερ γεμάτο μεν, αλλά όχι πλήρες δε…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τις πρώτες θετικές εντυπώσεις από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και αξιολογεί το ρόστερ

 

Οι πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ είναι κατ’ αρχήν θετικές. Και πρώτες και κατ’ αρχήν; Ναι, έτσι ακριβώς. Αν κι η αναφορά μας αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Εξάλλου, όπως έχει πολλάκις τονισθεί… Η υπερβολή είναι μία αλήθεια η οποία έχασε την ψυχραιμία της! Δεν παύει πάντως, να είναι αλήθεια!

  

Στα χέρια του Αμπέλ Φερέιρα ο ΠΑΟΚ… Πάει σαν άλλοτε! Κατά πως φαίνεται άλλαξε κάποια πρόσωπα, δεν άλλαξε ομάδα. Προσέθεσε και νέα εξ ανάγκης. Με την εξ ανάγκης αυτή πρόσθεση ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος θα βρεθεί στο μέλλον – όταν πρώτα ο Θεός επιστρέψουν ετοιμοπόλεμοι οι τρεις από τα pits – με το πληρέστερο ρόστερ της ιστορίας του. Ρόστερ υψηλότατης ποιότητας και μοναδικής ισχύος για τα ελληνικά δεδομένα.

  

Μέχρι τότε; Ή εάν θέλετε… Μέχρι τώρα το ρόστερ του ΠΑΟΚ φαίνεται γεμάτο. Δεν είναι πλήρες. Δεν είναι κι επειδή αναμένονται ενισχύσεις. Δεν είναι κι επειδή ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκρυψε πως επιθυμεί διακαώς δύο παίκτες, για κάθε ρόλο στην ομάδα του. Ε, σε αυτό το επίπεδο πληρότητας ρόστερ δεν έχει φθάσει ακόμη ο ΠΑΟΚ…
Επίσης, δεν είναι κάθετα σαφές πως δε θα «αφαιρεθεί» κάποιος από το ρόστερ εάν κι εφ’ όσον διαμορφωθούν κατάλληλες οικονομικές συνθήκες. Επικρατεί η αίσθηση μίας … ρευστότητας ή ελαστικότητας περί τούτου. Αν και στην περίπτωση του ενδιαφέροντος της Πόρτο για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν κάθετα αρνητική. Αυτήν την κάθετη άρνηση της - εμείς θέλουμε και – την εκλαμβάνουμε ως πρόθεση διατήρησης ακέραιου του κορμού του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου.

  

Καθώς δε, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει παρονομαστή σε κάθε μεταγραφική αγοραπωλησία την οποία ελέγχει απόλυτα, το χρήμα… Γίνεται κατανοητό πως δεν πωλεί παίκτες, για να αγοράσει παίκτες. Κινείται βέβαια, θέλοντας και μη μέσα στο αυστηρό πλαίσιο του Fair Financial Play.

  

Δίχως λοιπόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφ’ ενός μεν, να αποδέχεται οποιαδήποτε κατάσταση ή να απορρίπτει (κι ορθά πάλι, πράττει)… Εμείς θεωρούμε πως ουδείς δύναται, να προγνώσει τι μέλλει γενέσθαι εάν κι εφ’ όσον η Πόρτο – μία υπόθεση επιχειρούμε – προτείνει διαπραγμάτευση για τον Σέρχιο Ολιβέιρα με αντάλλαγμα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Λέμε…

  

Σημασία όμως, έχει πως το οικοδόμημα το οποίο παρέλαβε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν παραμένει απλά, απόλυτα σταθερό κι ανθεκτικό. Το οικοδόμημα εξελίσσεται σε ακόμη περισσότερο λειτουργικό. Ο Πορτογάλος προπονητής το βελτιώνει και το συμπληρώνει. Αφήστε που οι εξελίξεις το ανανεώνουν συνάμα. Οι αποχωρήσεις παικτών με σημαντική προσφορά στις κατακτήσεις του ΠΑΟΚ, διάνοιξαν πεδίον ανανέωσης λαμπρόν. Όσο για το εάν είναι κι αποτελεσματικό; Ο χρόνος θα δείξει!

 

Φυσικά και θα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες προετοιμασίας του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Τούτο εάν κι εφ’ όσον ο Ρουμάνος τέως προπονητής του δεν τραβούσε – με τον τρόπο και τον χρόνο αποχώρησης – το χαλί κάτω από τα πόδια του «δικέφαλου». Ίσως από την άλλη, για να ιντριγκάρουμε λιγουλάκι τη σημερινή μας κουβέντα, η έλλειψη της διαφορετικότητας, να μην ωφελούσε τελικά τον ΠΑΟΚ. Ίσως…
Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ως εκ τούτου για να δούμε, τι θα δούμε!

  

Επί του παρόντος βλέπουμε παραγωγή θετικών εντυπώσεων – είπαμε: Είναι οι πρώτες κι είναι… κατ’ αρχήν – από την διαχείριση ενός γεμάτου κι ουχί πλήρους ακόμη ρόστερ του ΠΑΟΚ. Και λίγη τύχη θέλει πλέον, ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος για να συνεχίσει αυτή την… παραγωγή. Λίγη τύχη!

 

ΥΓ : Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Περιμένουμε λοιπόν, την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή, για μία πρώτη μας σκέψη σχετικά με την διαχείριση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα Κυβέρνηση.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/7)

X