ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ρόκα και Κλέιτον για το διπλό στη Σπάρτη

Ρόκα και Κλέιτον για το διπλό στη Σπάρτη

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τον προπονητή του Ηρακλή, αλλά και τον μεσοεπιθετικό των «κυανολεύκων»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Μανουέλ Ρόκα μετά το διπλό στη Σπάρτη μίλησε για το πρόβλημα δυστοκίας της ομάδας του και τις ψυχολογικές πιέσεις που υφίσταται. 

 

«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς, που ήλθε και με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο ημίχρονο, σε έναν αγώνα που είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η αιτία (σ.σ των χαμένων ευκαιριών) είναι η πίεση που αισθάνονται τα παιδιά, αδυνατώντας, λόγω άγχους, να κατεβάσουν σφυγμούς, με συνέπεια να μην μπορούν να πετύχουν το γκολ.

 

Το "πρέπει" είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτό το "πρέπει" οφείλουμε να το μετατρέψουμε σε δύναμη και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και σε δύναμη υποστήριξης ο κόσμος στην κερκίδα.

 

Αν έχουμε ηρεμία στον επιθετικό τομέα και πειθαρχία στην άμυνα θα έρθουν και άλλες νίκες στη συνέχεια. Με τον πανικό δεν μπορείς να κερδίσεις. Καμιά φορά τα παιχνίδια εξελίσσονται περίεργα. Για παράδειγμα, στον Κισσαμικό δεν είχαμε ευκαιρίες, αλλά πήραμε τη νίκη.

 

Ο στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλα τα άλλα είναι θεωρία και στην Ελλάδα μένουμε πολύ στη θεωρία και στο "αν". Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τα παιδιά, που τα δίνουν όλα μέσα στον αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες της Σπάρτης, που ενώ θα ήταν λογικό να είναι "ξενερωμένοι" με όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους, πάλεψαν σκληρά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όσο το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο πρέσαραν και έδωσαν δυνατές μάχες, ενώ στο τέλος προσπάθησαν να ισοφαρίσουν».

 

Από την πλευρά του ο Σίλβα Κλέιτον είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε νε εξελιχθεί πολύ ευκολότερα υπέρ μας. Χάσαμε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, με συνέπεια το ματς να γίνει πολύ δύσκολο. Όπως, τελικά, εξελίχθηκε, αυτή είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, όπως και οι τρεις βαθμοί, που κατακτήσαμε.

 

Το βέβαιο είναι ότι τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ και κανείς μας δεν θέλει να χάνει. Μας βγαίνει το άγχος, που αισθανόμαστε και αδυνατούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, που δημιουργούμε. Είμαστε πολύ μακριά από τον στόχο, που είχαμε, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και εμείς είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Συνεπώς, προχωράμε».

X