ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο ρεαλιστικός στόχος του Απόλλωνα Πόντου για τη νέα περίοδο

Ο ρεαλιστικός στόχος του Απόλλωνα Πόντου για τη νέα περίοδο

Τι λένε στο στρατόπεδο των κοκκινόμαυρων για τη σεζόν που αρχίζει και πώς πιστεύουν ότι θα πορευτεί η ομάδα

Με καθυστερημένη έναρξη προετοιμασίας και με επιλογή ποδοσφαιριστών μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι λογικό, παρ’ ότι το όνομα του Απόλλωνα είναι από τα πλέον «βαριά» της κατηγορίας, να επικρατεί ένας… δισταγμός σε ό,τι αφορά την έκφραση των φετινών στόχων της ομάδας στο νέο Πρωτάθλημα.

 

Ρεαλιστικά κι αν λάβει κανείς υπόψη του τις συνθήκες υπό τις οποίες εκκίνησε η φετινή προσπάθεια και το ελλιπές ρόστερ (μόλις 17 παίκτες στη διάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη) γίνεται παραδεκτό πως οι «κοκκινόμαυροι» θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να στοχεύσουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Football League. Αυτό που συζητείται περισσότερο μεταξύ των «ροσονέρι» ως πιο εφικτός στόχος είναι η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, που θα είναι πολύ σημαντική για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υφυπουργού Αθλητισμού, οι εννιά πρώτες ομάδες της φετινής Football League (πλην της μίας που θα προβιβαστεί), συν τις τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League θα πάρουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων που θα ονομαστεί Super League 2. Το σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως στη συγκεκριμένη κατηγορία (εφόσον τελικά εφαρμοστεί) υπάρχει εγγυημένο συμβόλαιο με χρήματα που όπως λέγεται θα ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ. Συνεπώς, μία θέση στην πρώτη δεκάδα φέτος αποτελεί το διαβατήριο για την επόμενη Super League 2, με τον Απόλλωνα να παραμένει ένα σκαλί κάτω από την πρώτη τη τάξει κατηγορία. Οτιδήποτε διαφορετικό θα θεωρηθεί αποτυχία…

 

X