ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ραγιάδες και... γενίτσαροι, προσκυνήστε τον Φαταούλ (α)

Ραγιάδες και... γενίτσαροι, προσκυνήστε τον Φαταούλ (α)

Ο Δημήτρης Μπούζας γράφει για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη βρωμιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αποσιώπησή τους από μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Αλήθεια, μετά τα όσα εγκληματικά δημοσιοποιήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν με ένα εισαγγελικό πόρισμα και τα οποία αφορούν τη γνωστή συμμορία που καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν με ρωτήσετε ποιους θεωρώ πιο επικίνδυνους, τους μαφιόζους ή τα ΜΜΕ της αθηνοκεντρικής διαπλοκής και λίγδας, θα σας απαντήσω χωρίς ενδοιασμό τους θλιβερούς εκπροσώπους της πλέον ύποπτης, χειραγωγημένης και νοθευμένης ενημέρωσης. Ναι, η ποδοσφαιρική μας «Κόζα Νόστρα», ωχριά μπροστά στην αντίστοιχη δημοσιογραφική.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε χρησιμοποίησα τον όρο «δημοσιοποιήθηκε» και όχι «αποκαλύφθηκε», αναφερόμενος στα όσα ο εισαγγελέας κ. Κορέας συμπεριέλαβε στο δικαστικό του πόνημα. Και αυτό γιατί τόσο η στελέχωση, όσο και δράση της Εθνικής ποδοσφαιρικής μας ντραγκέτα, είναι πράγματα γνωστά, εδώ και αρκετό καιρό στους Πανέλληνες. Η … θρυλική «παράγκα» υπήρξε ο προπομπός. Η δομή της παρελήφθη σαν χρυσή κληρονομιά από τους διαδόχους  ενός συστήματος και ενός καθεστώτος που θεμελιώθηκε πάνω στην ανομία και στο παρασκήνιο. Νεότεροι και πιο ορεξάτοι οι τελευταίοι, αλλά και κάπως πιο άγαρμποι, συνέχισαν το έργο των προκατόχων τους. Οι ιδρυτές αποδείχθηκε ότι ήταν πιο έξυπνοι όμως και σε συνδυασμό με την προστασία που εξασφάλιζαν από μια πολιτεία βυθισμένη στην αμαρτία και εθισμένη στις μίζες και τις αρπαχτές την «σκαπούλαραν» σχετικά εύκολα μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της αλησμόνητης εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

 

Είναι λοιπόν γνωστά πολλά απ’ όσα υπήρχαν στο πόρισμα (πρωταγωνιστές, ρόλοι και μεθοδεύσεις). Επιπρόσθετα όμως, είχαμε και ένα θαρραλέο εισαγγελέα να βάζει την υπογραφή του κάτω από μια έρευνα τεράστιας σημασίας και παράλληλα να δίνει «ταυτότητα» στην αδίστακτη συμμορία, με σημαντικότατες απομαγνητοφωνήσεις και με συγκεκριμένα ονόματα. Η νομιμότητά των οποίων προφανώς δεν αμφισβητείται, την στιγμή που ο εθνικός κοριός θεωρείται ότι είναι έγκυρη πηγή και λειτουργεί κατόπιν νόμιμων εντολών ή παραγγελιών του δικαστικού συστήματος. Δεν είμαστε εμείς βέβαια εκείνοι που θα βγάλουμε αποφάσεις για τους ένοχους και τις ευθύνες τους. Διατηρούμε ωστόσο -έτσι πιστεύουμε- την στοιχειώδη λογική, όπως ασφαλώς τη διαθέτουν και όλοι οι Έλληνες για να εκτιμήσουμε αντικειμενικά, αλλά και με υπευθυνότητα κάποια πράγματα. Διαβάζοντας το πόρισμα, αλλά και ακούγοντας συγχρόνως τις καταθέσεις ψυχής από κάποια θύματα των μαφιόζων (όπως έγινε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου στο Metropolis με φιλοξενούμενο τον διαιτητή Κωνσταντινέα), μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα με τεκμηριωμένες απόψεις. Αποκαλύψεις συνταρακτικές δεν είχαμε, γιατί γνωρίζαμε πολλά και σημαντικά. Άλλωστε, από αυτήν εδώ την στήλη δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να καταγγέλλουμε (εμμονικά) τη δράση του θρασύτατου και προκλητικού αθλητικού μας παρακράτους.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, εκείνο που «ξεπερνάει» σε εντυπώσεις την όντως σημαντικότατη δημοσιοποίηση του πορίσματος του εισαγγελέα κ. Κορέα, είναι η «υποδοχή» την οποία έτυχε από το σύνολο σχεδόν (πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων) των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου. Απίστευτα πράγματα!! Θαρρείς και ένας αόρατος δικτάτορας έδωσε μια συγκεκριμένη … «δολοφονική» εντολή «λογοκρισίας» και εξαφανίστηκαν, αποσιωπήθηκαν και ενταφιάστηκαν, όλα όσα  αφορούσαν τις τεκμηριωμένες δικαστικές διερευνήσεις οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα! Οι ευαίσθητοι …«εισαγγελείς» της αθηναϊκής ενημέρωσης , από τους πλέον επώνυμους και μεγαλόσχημους και σοβαροφανείς, οι οποίοι «ξεσκίζουν» στα παράθυρα τους και στις εκπομπές τους βουλευτάκια και υφυπουργίσκους, μέχρι το τελευταίο οπαδικό δημοσιογραφικό λαμόγιο, πειθαρχημένα, ομόφωνα και απροκάλυπτα, γύρισαν την πλάτη τους στο πόρισμα και προτίμησαν να τσαλαβουτήσουν στα βοθρολύματα του ξεχειλισμένου ήδη βόθρου, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην αξιοθρήνητη δημοσιογραφική τους διαδρομή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι αφιέρωσαν πύρινα πρωτοσέλιδα και γιγαντότιτλους, προκειμένου να αναδείξουν ως «μείζον» θέμα την ανοησία ενός οπαδού να ακουμπήσει στο πάγκο της αντίπαλης ομάδας μισό κιλό γαύρους. Αυτό για τους συγκεκριμένους «μετρήθηκε» και «εκτιμήθηκε» σαν «κόλαση»!!! Σαν ζούγκλα! Τώρα μπροστά σε ένα πόρισμα που επιβεβαιώνει την τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σφυρίζουν αδιάφορα. Άσχετα αν σε αυτό το πόρισμα, υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις.

 

Σχετικά με τους «ραγιάδες» και τους «γενίτσαρους» του βορειοελλαδικού χώρου (παράγοντες διαιτητές και δημοσιογράφους) είναι βέβαιο ότι η περιφρόνηση βροντοχτυπάει την πόρτα τους. Εντοπίστηκαν στο «πάρτι» … των Πακιστανών να προσκυνούν με δουλοπρέπεια τον τρισμέγιστο Φαταούλ(Α)!!!

X