ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προβλήματα και ξεσηκωμός στη Fiat λόγω CR7

Προβλήματα και ξεσηκωμός στη Fiat λόγω CR7

Φαίνεται ότι « τα σπασμένα » πληρώνουν οι εργαζόμενοι της Fiat οι οποίοι ανακοίνωσαν απεργία θεωρώντας αδικία αυτό που γίνεται από την διοίκηση...

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Κάποιες φορές η αδικία οδηγεί σε αντιδράσεις, οι οποίες κάποτε έχουν αποτέλεσμα και συνήθως - όταν μιλάμε για ολόκληρες βιομηχανίες- δεν πιάνουν καν τόπο… Η μεταγραφή-βόμβα του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της Fiat να ξεσηκωθεί και να ανακοινώσει απεργία!

 

Η μετακίνηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ στη "Γηραιά Κυρία" να έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού στους φίλους των "μπιανκονέρι", προφανώς ήταν κάτι που λίγοι περίμέναν. Όλα έδειχναν ότι ο Πορτογάλος super star ήταν ένα βήμα μακριά από το Μάντσεστερ.

 

Παρόλα αυτά δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τους εργαζομένους της Fiat. Ο λόγος της απεργίας είναι το ότι παραμένουν εδώ και χρόνια με τους ίδιους μισθούς, την ίδια στιγμή που η ιδιοκτησία της εταιρείας προχώρησε σε μία μεταγραφή 100 εκατομμυρίων.

 

 

Αναλυτικά όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση, η οποία όντως προβληματίζει για το πως βλέπουμε το άθλημα:

 

«Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;

 

Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για ο,τιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018».

X