ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρόβλημα με τις κλήσεις της Ελπίδων για το φιλικό στο Κατάρ

Πρόβλημα με τις κλήσεις της Ελπίδων για το φιλικό στο Κατάρ

Η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου δημιουργεί πρόβλημα στις κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων για το φιλικό κόντρα στο Κατάρ

Η Εθνική Ελπίδων θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του Κατάρ στη Ντόχα στις 20 Δεκεμβρίου με τους παίκτες να συγκεντρώνονται στις 17/12 και να επιστρέφουν στις 21/12 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντώνης Νικοπολίδης, προσανατολιζόταν στο να καλέσει αρκετούς παίκτες για πρώτη φορά προκειμένου να τους τεστάρει ενόψει της συνέχειας.

 

Το γεγονός όμως ότι η ΕΠΟ όρισε τους αγώνες Κυπέλλου, τη πρώτη αγωνιστική της 3ης φάσης, το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου, πάνω στο φιλικό δηλαδή, δημιουργεί πρόβλημα στους συλλόγους.

 

Και αυτό γιατί με βάση τον κανονισμό του Κυπέλλου κάθε ομαδα πρέπει να έχει στην 18άδα της δυο τουλάχιστον Έλληνες ποδοσφαιριστές γεννημένους μετά το 1998.

 

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι στις 20 Δεκέμβρη που θα γίνει το φιλικό δεν έχει ορισθεί ως επίσημη ημερομηνία από την FIFA και έτσι οι παίκτες πριν πάνε στην Εθνική στις 17 Δεκέμβρη θα πρέπει να έχουν πάρει σχετική άδεια από τις ομάδες τους και εν συνεχεία να ενσωματωθούν. Δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να αφήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να φύγουν αν δεν το επιθυμούν.

 

Οπότε οι προπονητές των παικτών που έχουν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν η όχι τη συγκατάθεση τους και εν συνεχεία ο Αντώνης Νικοπολίδης να προβεί σε σχετικές αλλαγές για να γνωρίζει τους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του.

X