ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο προβλέψιμος αγωνιστικά Αρης και η υποχρέωση του Ερέρα

Ο προβλέψιμος αγωνιστικά Αρης και η υποχρέωση του Ερέρα

Ο Βασίλης Μαστόρας αρθρογραφεί για το προβλέψιμο αγωνιστικό πλάνο των «κίτρινων» και την υποχρέωση του Ερέρα για βελτίωση

Η δεύτερη εκτός έδρας ήττα του Αρη, μπορεί να αποτελεί ένα μαντάτο προς προβληματισμό, αλλά οι κίτρινοι δεν πρέπει να τα βάψουν μαύρα.

 

Λογικό ήταν μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας της ομάδας από τον φυσικό της χώρο, να ξεχειλίζει το πάθος του κόσμου για διάκριση. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Αρης πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες ήταν επόμενο να φουντώσει ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, για πορεία η οποία θα έχει ως βάση τις πέντε πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

 

Αλλωστε όλοι δικαιούνται να ονειρεύονται. Περισσότερο όταν η ομάδα, πετυχαίνει νίκες μέσα και έξω και υπάρχουν παίκτες οι οποίοι καταθέτουν εντυπωσιακά αγωνιστικά διαπιστευτήρια. Αρα στην αισιοδοξία απλώς ξεπεράστηκε το μέτρο. Πάντως μπορεί να ήταν υπερβολική, αλλά όχι ατεκμηρίωτη. Μόνο που ομάδα όπως ο Αρης δεν πρέπει να πετάει στα σύννεφα, επειδή κατέκτησε 3-4 εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι ομάδα η οποία χτίστηκε από την αρχή, με παίκτες καλύτερους από τις προηγούμενες χρονιές, οι οποίοι όμως χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Μπορεί Γκάμα, Ματίγια, Κολάσο και Γκαρσία να αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, αλλά πλέον βρέθηκε το… αντίδοτο. Και ο Πετράκης στον αγώνα με τα Γιάννινα και ο Ανιγκό στη Ν. Σμύρνη έβαλαν δύσκολα στον Ερέρα. Ο Πορτογάλος αντέδρασε όταν πλέον ήταν ολοφάνερο ότι ο Αρης έπαιζε προβλέψιμο ποδόσφαιρο, δίνοντας στον αντίπαλο τρόπους αντίδρασης, αλλά οι αλλαγές του έδωσαν υπεροχή χωρίς γκολ. Επιβεβαίωσαν όμως ότι θα πρέπει να ψαχτεί για τη συνέχεια, ώστε να παρουσιάσει η ομάδα νέο αγωνιστικό πρόσωπο με τον ΠΑΟΚ. Οι 15 ημέρες που μεσολαβούν είναι αρκετές για να βρει ο Ερέρα την κατάλληλη συνταγή, ώστε να βοηθήσει τον Αρη να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, οι μέσοι του να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και οι πλάγιοι να δίνουν βοήθειες επιθετικά. Εχουν οι κίτρινοι το ρόστερ που θα μπορέσει να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις απαιτήσεις; Σαφώς. Ποιο είναι το πρόβλημα; Η επιλογή από τον Ερέρα των παικτών που θα αφομοιώσουν καλύτερα τις εντολές του.      

 

Focus

 

O Αρης πάλι πρωτοτυπεί. Προσέλαβε ως υπεύθυνο διαιτησίας, άτομο που δεν είναι διαιτητής! Τώρα θα μου πείτε κι αυτοί που έχουν στο team παλιές καραβάνες και μάλιστα με διεθνή εμπειρία, γλυτώνουν τις «σφαγές»; Αν είναι της… μοίρας σου γραφτό δεν σε σώζει τίποτε. Οπότε ο Αρης έκανε και το «ρουσφέτι» του, χωρίς να χάσει και πολλά πράγματα.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/10)

X