ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρώτος και με διαφορά

Πρώτος και με διαφορά

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την κατάκτηση των τριών Κυπέλλων και την τεράστια δυναμική που καθιστά πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη στην Ελλάδα

Αυτός ο ΠΑΟΚ ήρθε για να μείνει! Δεν πρόκειται για φωτοβολίδα που θα σβήσει στον σκοτεινό ουρανό. Η κατάκτηση των τριών κυπέλλων σερί και των δύο πρωταθλημάτων- προσθέστε και το περσινό που κλάπηκε πέρσι με τον πλέον ανίερο τρόπο- αποδεικνύουν ότι ο ΠΑΟΚ αναπτύσσει μια τεράστια δυναμική που τον καθιστά αναμφισβήτητα την πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη στην Ελλάδα!

 

Μαζί ισχύει κι αυτό που είπε χθες στην εκπομπή ο Λούμπος Μίχελ. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας! Ο ΠΑΟΚ οφείλει την δυναμική του σε δύο λόγους. Στον λαό του και στον Ιβάν Σαββίδη. Η παρουσία του ομογενή επιχειρηματία από το 2012 έχει αλλάξει επίπεδο τον ΠΑΟΚ και τον έχει βάλει τα τελευταία χρόνια στην αφετηρία μιας νέας εποχής.

 

Τα καλύτερα είναι μπροστά. Εντος συνόρων ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί για έναν λόγο: έχει απλώσει ρίζες σε πολλούς τομείς με αποτέλεσμα η επιτυχία του να μην είναι συγκυριακή ή συμπτωματική αλλά αποτέλεσμα δουλειάς σε βάθος χρόνου. Η ΠΑΕ έχει αποκτήσει πλέον τεχνογνωσία, διαθέτει βαθιά οργάνωση και επαγγελματίες που προσπαθούν για το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.

 

Ακόμη κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να γκρεμίσει ότι έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα το οικονομικό βεληνεκές του Ιβάν Σαββίδη και η φιλοδοξία του να κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμα μεγαλύτερο προσφέρουν τα εχέγγυα για ακόμη καλύτερες μέρες. Ακόμη στην Αθήνα έχει γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ο αναμφισβήτητα ισχυρός σε όλα τα μέτωπα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα επόμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

 

Οπως λένε είναι πιο εύκολο να πατήσεις στην κορυφή και πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί. Ο ΠΑΟΚ και τη νέα περίοδο θα είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τα σκήπτρα του και ταυτόχρονα να κυνηγήσει την υπέρβαση. Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Είναι στο χέρι του!!

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/5)

X