ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι πρωταθλητές ανασυντάσσονται για να ολοκληρώσουν τη χρονιά

Οι πρωταθλητές ανασυντάσσονται για να ολοκληρώσουν τη χρονιά

Ο Λουτσέσκου «ψάχνεται» και αναζητά λύσεις «εκ των έσω» για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν ενόψει τελικού Κυπέλλου

ΙΝΦΟ

Ο Λουτσέσκου “ψάχνεται” και αναζητά λύσεις “εκ των έσω” για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν - ιδιαίτερα για τον τελικό - από τις απουσίες σημαντικών παικτών του, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο αλλά και από την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε για την κατάκτηση του τίτλου.

 

“Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει… και ξανά προς τη δόξα τραβά”. Απόλυτη εφαρμογή για τους Αετούς το Βορρά που καλούνται σχεδόν άμεσα σε δράση για την επόμενη σημαντική “πτήση” τους για τον τελικό του Κυπέλλου (τελευταία ενδιάμεση στάση τους οι Ζωσιμάδες). Σαφέστατα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο νταμπλ και λιγότερο στο “αήττητο”. Είναι αλήθεια πως στα τελευταία βήματα τους οι πρωταθλητές θα στερηθούν την παρουσία και την προσφορά υπερ- πολύτιμων μονάδων τους, με πιο σημαντική εκείνη του χαρισματικού αρχηγού τους. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και η απουσία συγχρόνως και του Μαουρίσιο δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

 

Ο Βραζιλιάνος όντας επιτελικός και εμβληματικός παίκτης ήταν σε θέση να αναπληρώσει - ως ένα σημείο - τον Αντελίνο. Το να είναι όμως εκτός μάχης και οι δύο, πραγματικά ανησυχεί και προβληματίζει τον Λουτσέσκου. Ο τελευταίος δείχνει να “ψάχνεται” και να αναζητά λύσεις μέσα από το ρόστερ που διαθέτει δοκιμάζοντας σχήματα με στοχευμένα rotation σε όλα τα πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας του. Πιθανότητα και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ, ο οποίος σημειωτέον παίζει και το τελευταίο χαρτί της παραμονής του στην κατηγορία, να αποτελεί μια ευκαιρία για εκείνον να μετρήσει και να ζυγίσει σωστά κάποιους συγκεκριμένους παίκτες ή και να προφυλάξει κάποιους άλλους για τον τελικό που ακολουθεί και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ο Ρουμάνος τεχνικός μετά τα πανηγύρια της κατάκτησης αλλά και τις διακοπές λόγω Πάσχα, έχει μπροστά του κάποια μικρό - διλήμματα τα οποία αφορούν περισσότερο τη ψυχολογία των παικτών του και λιγότερο την αγωνιστική τους ετοιμότητα.

 

Εκεί, προφανώς θα εστιάσει την προσοχή του και το ενδιαφέρον του. Είναι σημαντικό να “επιστρέψουν” από τα πανηγύρια και τις γιορτές, φρέσκοι και με ανανεωμένο τον ενθουσιασμό τους, ενισχυμένα τα κίνητρά τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους. Αλλωστε, οι απαιτήσεις που “γέννησε” ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή, κατά κάποιο τρόπο αποτελεί ένα επιπρόσθετο και ενδιαφέρον στοίχημα ή αν θέλετε μια πρόκληση για την ομάδα που αναγνωρίστηκε πρόσφατα και αποθεώθηκε ως η κορυφαία του Πρωταθλήματος.

 

Οσο για την “επόμενη” μέρα, μετά την ολοκλήρωση που όλοι πιστεύουν ότι θα είναι η ιδανική, θεωρείται βέβαιο ότι ο μεγαλομέτοχος πλέον δεν θα ακολουθήσει το “παράδειγμα” της ΑΕΚ, η διοίκηση της οποίας δεν επένδυσε στην ομάδα ένα σοβαρό μέρος από τα 30.000.000 ευρώ που κέρδισε από τη συμμετοχή της στο CHL με συνέπεια η φουκαριάρα η Ενωση να εξευτελιστεί τελείως. Να γίνει δηλαδή η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που έμεινε στο απόλυτο μηδέν (χωρίς πόντο στη βαθμολογία).

 

Ο ΠΑΟΚ έχοντας μπροστά του την πρόκληση της εισόδου στους ομίλους και με τους σοβαρούς τραυματισμούς των Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο που δεν μπορούν να “προλάβουν” και με ερωτηματικό την παραμονή του Ολιβέιρα αλλά ανοικτό ακόμη της ανανέωσης του Βαρέλα, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιδιώξει να ενισχυθεί σημαντικά και με έμπειρους παίκτες από το πάνω ράφι και όχι αποκλειστικά με νέους που θα έχουν πιθανότητα ελκυστικής μεταπώλησης. Απλά πράγματα, ότι δηλαδή για να μπεις στους ομίλους χρειάζονται ευρωπαϊκές μεταγραφές και όχι εξελίξιμους πιτσιρικάδες. Αυτό, άσχετα βέβαια, ότι τέτοιους νεαρούς και ελπιδοφόρους διαθέτεις άφθονους στις ακαδημίες σου και θα πρέπει να τους αξιολογήσεις με τον καλύτερο τρόπο και να μην τους στείλεις στο γνωστό “νεκροταφείο ταλέντων” που δυστυχώς ακόμη υπάρχει.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X