ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρωτάθλημα με «εθελοντές»        και δανεικές μπάλες των 5 ευρώ

Πρωτάθλημα με «εθελοντές»        και δανεικές μπάλες των 5 ευρώ

Ο Βασίλης Μάστορας γράφει για τις ιστορίες της απίστευτης ντροπής για ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στη Football League

 

Μέρα με την ημέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας ιστορίες απίστευτης ντροπής για ομάδες που συμμετείχαν κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στο Πρωτάθλημα της Football League. Oμάδες κατ’ ευφημισμό επαγγελματικές οι οποίες όμως λειτουργούσαν ερασιτεχνικά και μάλιστα στο επίπεδο των μικρομεσαίων των τοπικών Πρωταθλημάτων. Δογματικά υποστηρίζω ότι ένας διοικητικός ηγέτης είναι χρήσιμος σε μία ομάδα όταν η δυναμική του ονόματος του είναι μεγαλύτερη ή ισοδύναμη μ’ αυτή του Συλλόγου. Εάν ο παράγοντας περιμένει να πάρει λάμψη από την ομάδα τότε το πιθανότερο είναι να «χαθεί» το παιχνίδι.

 

Ο Α.Ο Χανιά κέρδισε βαθμολογικά την παραμονή του στη Football League, αλλά υποβιβάστηκε στα "χαρτιά», μετά από τις απορριπτικές αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, για την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής.

 

Γιατί τα Χανιά δεν πήραν άδεια; Γιατί η αρμόδια επιτροπή εκτίμησε ότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις για την παρουσία τους στη Football League. Βεβαίως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζει μία ρητορική για το εάν είναι δίκαιο μία ομάδα που κερδίζει την παραμονή της στην κατηγορία βαθμολογικά να υποβιβάζεται για τυπικούς λόγους. Αποψη μου είναι ότι στην τήρηση των αθλητικών νόμων θα πρέπει να ισχύει το άσπρο ή μαύρο. Άλλες εκδοχές δεν χωρούν. Τι χρειάζεται όμως γι’ αυτό; Οι νόμοι να είναι ξεκάθαροι και να μην επιτρέπουν πολλές ερμηνείες.

 

Τα Χανιά λοιπόν θα αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική γιατί τους αφαιρέθηκαν 33 βαθμοί. Ο λόγος; Γιατί αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής και εγγυητική! Ακόμη όμως κι αν κάποιος ξεπεράσει αυτό το θέμα δεν μπορεί να αδιαφορήσει για τις καταγγελίες των ποδοσφαιριστών ότι η ομάδα αγόραζε μπάλες από πολυκατάστημα παιχνιδιών ή δανειζόταν από τον Κισσαμικό.

 

Δυστυχώς ο ομάδα της Κρήτης δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας της Football League. Μία υποβαθμισμένη κατηγορία, χωρίς έσοδα στην οποία συμμετέχουν ομάδες στηριζόμενες, κυρίως, στην… εθελοντική εργασία προπονητών και ποδοσφαιριστών. Όπως ακριβώς το είπε χθες ο προπονητής Γιώργος Κούτσης σχολιάζοντας την ποιότητα της κατηγορίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Metropolis 95,5. Η καλύτερη αποτύπωση των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν μεταξύ ομάδων και παικτών/προπονητών στη Football League.

 

FOCUS

 

Ο υποψήφιος νέος αφέντης του ελληνικού ποδοσφαίρου πού από την μεθεπόμενη Δευτέρα θα εγκατασταθεί στο Γουδί  θα ήταν χρήσιμο να θυμάται την κρητική μαντινάδα: “Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

 

X