ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου, μετά το χούι του

Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου, μετά το χούι του

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για το απύθμενο μίσος των εχθρών του ΠΑΟΚ εναντίον του και την λάσπη που ρίχνουν στην ομάδα του Λουτσέσκου

 

Δεν είναι τυφλωμένοι από το απύθμενο μίσος τους. Εθελοτυφλούν.  Ανοίγουν τα μάτια τους. Αυτά πετιούνται έξω από τις κόγχες τους. Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το πέναλτι του Βιεϊρίνια λέτε κι ο αγώνας στη Λαμία άρχισε και τελείωσε στο 7ο λεπτό!.

 

Για την αποβολή του Κάνιας και τη μη αποβολή του Μπαράλες, για δυο γεγονότα κατά του ΠΑΟΚ στον αγώνα – όπως αναφέρουν οι κόλλες χαρτί με τις οποίες ο παρατηρητής τύλιξε τον απαράδεκτη κι επικίνδυνο ως διαιτητή Τσαμούρη, -  δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν μιλούν.  

  

Έτσι όμως, είναι. Παλιά τους τέχνη, κόσκινο. Η λάσπη στον ανεμιστήρα. Κι ο ανεμιστήρας στον ΠΑΟΚ. Σιγά μην αλλάξουν χούια. Εξάλλου… Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του!

  

Τα θέλει βέβαια και τα παθαίνει κι ο ΠΑΟΚ. Δίνει δικαιώματα. Αφήνει περιθώρια. Και να μην έδινε και να μην άφηνε αυτοί φυσικά, πάλι τα ίδια θα έκαναν. Ενωμένοι κι αποφασισμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Δεν κοιτούν τα δικά τους χάλια. Πως και πού να τα κοιτάξουν; Θρυμμάτισαν τους καθρέφτες από το κακό τους. Πέρα από την ντροπή την οποία τούς προκαλούν αλλά… Εν τούτοις εθελοτυφλούν!

   

Και σας παρακαλούμε θερμά, επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε. Όταν ακόμη και στα μαύρα – σαν καλιακούδα – μαύρα του ο ΠΑΟΚ το «παλεύει». Δεν λυγίζει ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα από κατάφωρη αδικία. Και νικά όχι μόνον τον εντυπωσιακό αντίπαλο του αλλά και κυρίως, τον κάκιστο εαυτόν του… Τούτο σημαίνει πολλά, πάρα πολλά. Αυτά τα …πολλά όμως, δεν πρέπει να καταστούν άλλοθι. Πρέπει να καταστούν «εδώ και τώρα» κίνητρα.

   

Ο ΠΑΟΚ οφείλει, να βρει τα πατήματα του. Με κλειδί την αυτοκριτική προπονητών και παικτών του να ανοίξει πάλι, τον ορίζοντα του. Είναι κλειστός τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι πρωτοφανές γεγονός. Συμβαίνει. Σημασία έχει πότε ο ΠΑΟΚ το υπερβαίνει!

      

Είναι απόλυτα λογική πάντως, είναι κι ειλικρινά πειστική η αντίδραση στην δράση σύσσωμων των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο «μέτωπο» του Πρωταθλήματος. Δίχως να λέει πολλά παραπέμπει στον παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα ο οποίος προσάπτει στον έχοντα χάσει παραμονές Χριστουγέννων «τα αυγά και τα πασχάλια» διαιτητή Τσαμούρη τρία λάθη του, Ένα θετικό και δυο αρνητικά για τον ΠΑΟΚ. Τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Βιεϊρίνια, την αποβολή του Κάνιας και τη μη αποβολή του Μπαράλες.

  

Να μη λησμονείτε βέβαια, και πως ο ΠΑΟΚ επίσημα με παίκτες και προπονητές παραδέχθηκε δημόσια την περίπτωση που ωφελήθηκε. Σπάνιο… Ασυνήθιστο… Πρωτοφανές γεγονός στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελάτε όμως, που υπόλοιποι δεν παραδέχονται τις περιπτώσεις που υπέστη ζημιά στον αγώνα της Λαμίας.

  

Λέει πολλά, πάρα πολλά και τούτο αλλά… Είπαμε: Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου, μετά το χούι του!

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (5/12)

X