ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρώτα το χόρτο, μετά η θεωρία

Πρώτα το χόρτο, μετά η θεωρία

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το μεταγραφικό ντεμαράζ του ΠΑΟΚ που δείχνει να έχει αίσιο τέλος μετά την απώλεια-πώληση του Ροντρίγκεζ

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του ΠΑΟΚ είχε happy end! Μετά την απώλεια- πώληση του Ροντρίγκεζ το ζητούμενο ήταν «δικέφαλο»: να ενισχυθεί η ομάδα με μεταγραφές πρώτης γραμμής και να ρεφάρει στο πεδίο των εντυπώσεων. Με καθυστέρηση- νωρίτερα όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, σε σχέση με την πρακτική της τα τελευταία χρόνια- η ΠΑΕ έκλεισε τρεις μεταγραφές.

 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι το φορ που όλοι έψαχναν και εύχονται να το βρούν στο πρόσωπο του Σερβικής καταγωγής επιθετικού. Και αυτό που ζητείται δεν είναι άλλο από το γκολ. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί ευκαιρίες, έχει πολλές τελικές, αλλά ελάχιστα συγκριτικά γκολ με συνέπεια να πετάει βαθμούς. Το πρόσφατο παράδειγμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι χαρακτηριστικό.

 

Ο Πρίγιοβιτς για να αποδειχθεί πετυχημένη μεταγραφή και να δικαιολογήσει τον άτυπο τίτλο της δεύτερης πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, πρέπει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Φέτος με τη Λέγκια σε 25 παιχνίδια έχει πετύχει 8 γκολ. Δεν είναι σούπερ, δεν είναι όμως κι άσχημα. «Βλέπει» δίχτυα και δεν μένει παρά να το επιβεβαιώσει στον ΠΑΟΚ.

 

Στην περίπτωση του όμως υπάρχει και κάτι επίσης θετικό. Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αθανασιάδη. Η απόκτηση του, με μια πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να ακυρώνει την παρουσία του κορυφαίου σκόρερ του ΠΑΟΚ που φέτος ψάχνεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Πρίγιοβιτς μπορεί να συμπληρώνει τον Αθανασιάδη και το αντίστροφο. Πάντως είναι δύσκολο να βρίσκονται ταυτόχρονα και οι δύο στην ενδεκάδα. Είναι στο χέρι του Ίβιτς…

 

Στο κενό του Ροντρίγκεζ προορίζεται ο Πέδρο Ενρίκε της Ρεν. Είναι άγνωστο αν καταφέρει να ρίξει στη λήθη τον άσο από το Πράσινο Ακρωτήρι. Πάντως οι συστατικές επιστολές και το βιογραφικό του συνηγορούν στην διαπίστωση μιας χρήσιμης μεταγραφής. Στο αυτό μήκος κύματος κινείται και η απόκτηση του Ουάρντα. Έχει το μέλλον μπροστά του. Γρήγορος, αποτελεσματικός, ικανός στο ένας εναντίον ενός, εξελίξιμος.

 

Όλα αυτά όμως δεν παύουν να είναι απλά η θεωρία. Γιατί όταν κυλήσει η μπάλα στο χόρτο, η θεωρία πηγαίνει περίπατο. Τότε μιλάει το χορτάρι… Άς κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή.

 

X