ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πρώτα «αφελής» και μετά… καταραμένος

Πρώτα «αφελής» και μετά… καταραμένος

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για την ικανότητα που έχει ο Αρης να ανασταίνει ομάδες όπως έκανε και στη Νέα Σμύρνη

Η ιδιαίτερη ικανότητα του Αρη στην «ανάσταση» ομάδων αποδείχθηκε εμφατικά και στη Νέα Σμύρνη, όπως εξάλλου ότι λείπει ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα κι ας υπάρχουν παίκτες με ένσημα πολλών ετών στο υψηλό επίπεδο.

 

Γιατί δεν επιτρέπεται να οριοθετείς ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να πετάς στον κάλαθο των αχρήστων δύο βαθμούς. Οι «κίτρινοι» είχαν «αναστήσει» και τη Λάρισα στο «Κλ. Βικελίδης» και τη μετέτρεψαν σε άμεση αντίπαλό τους, το ίδιο έκαναν και χθες στη Νέα Σμύρνη απέναντι στη χειρότερη και πλέον προβληματική (σε εσωτερικό επίπεδο) ομάδα του Πρωταθλήματος. Κοινώς παρονομαστής είναι ο αριθμός των (χαμένων) τελικών προσπαθειών.

 


Το στοιχείο της σύμπτωσης δεν υφίσταται και μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν οι φίλοι του Αρη με το πραγματικό επίπεδο ικανότητας αυτής της ομάδας. Αυτή άφησε να περάσει ένα ημίχρονο σαν τον αέρα όταν φυσάει ο βαρδάρης, από το πουθενά και λόγω της αφέλειας του Μιλόγεβιτς βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα κι εκεί αναδείχθηκαν δύο πράγματα. Η δική της αφέλειας στο γκολ του Πανιωνίου ο οποίος ταμπουρώθηκε και η έλλειψη σχεδίου στην επίθεση. Ο Ενινγκ πήρε πράγματα από τις αλλαγές του και στα τελευταία λεπτά, ο Αρης από αφελής έγινε καταραμένος γιατί πραγματικά έκανε ό,τι περισσότερο περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει το παιχνίδι. Μόνο όμως που υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι του ποδοσφαίρου οι οποίοι τιμωρούν. Η τύχη που είχε ο Αρης με τον Παναιτωλικό, δεν την είχε απέναντι στον Πανιώνιο.

 


Αυτό βέβαια κινείται στα όρια της ρομαντικής προσέγγισης η οποία στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν έχει θέσει. Γιατί όταν μια ομάδα έχει 16 τελικές προσπάθειες κι έχει στο γήπεδο συμβόλαιο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεν επιτρέπεται να περιορίζεται στο ένα γκολ. Αυτό δεν είναι δουλειά μόνο του Μπράουν Ιντέγε, ασχέτως του ότι ο Νιγηριανός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη λόγω θέσης, συμβολαίου, παραστάσεις κλπ.

 


Αυτή η ισοπαλία κάνει ακόμη δυσκολότερη την αποστολή του Αρη για μια θέση στην 6αδα του Πρωταθλήματος γιατί από το ίδιο γήπεδο είτε πέρασαν είτε θα περάσουν οι ουσιαστικοί αντίπαλοί του.

 


*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (3/11)

X