ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προσπαθούν να μπλέξουν τον ΠΑΟΚ

Προσπαθούν να μπλέξουν τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την προσπάθεια ανάμειξης του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ στην ανικανότητα των Ελλήνων διαιτητών

Καθόμαστε πάνω σε δυναμίτη! Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η έκρηξη. Γιατί αυτό που συνέβη στο τρίτο ημίχρονο του αγώνα Ξάνθη- Λάρισα με τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, τις καταγγελίες και την προσπάθεια ανάμειξης του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ αποδεικνύουν ότι το παρασκήνιο ζει και βασιλεύει. Όσοι πιστεύουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει θα πρέπει να γυρίσουν πλευρό.

 

Ο Κούγιας μετά τη διαιτησία- ντροπή του διαιτητή Γιώργου Λάμπρου στην Ξάνθη προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης αλλά και σε δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε χθες το μεσημέρι στην εκπομπή, υποστηρίζοντας ως εξήγηση ότι «ο διαιτητής και οι βοηθοί του έστησαν το παιχνίδι για να οικονομήσουν στο στοίχημα». Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λέγεται χωρίς αποδείξεις, ούτε μπορεί να υιοθετηθεί άκριτα. Ο Κούγιας πρέπει να το αποδείξει.

 

Όμως τα πράγματα δεν έμειναν εκεί. Ο Κούγιας υποστήριξε ότι τον συγκεκριμένο διαιτητή τον πήρε από το χέρι ο Μελισσανίδης και τον έφερε στη Σούπερ λίγκα ενώ δήλωσε ακόμη ότι του τηλεφώνησε άνθρωπος της ΑΕΚ και προσπάθησε να φορτώσει την κακή διαιτησία σε βάρος της Λάρισας στην πλάτη του Ιβάν Σαββίδη!

 

Τώρα πως είναι δυνατόν σε ένα παιχνίδι δύο άλλων ομάδων, να βρίσκονται αναμεμιγμένοι χωρίς την θέληση τους Μελισσανίδης και Σαββίδης, η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στο ζοφερό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου εκεί που εξακολουθούν να ζουν οι νταλαβερτζήδες, οι αετονύχηδες και τα λαμόγια.

 

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε ήδη την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνηθούν οι καταγγελίες Κούγια και ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε τέτοια παιχνίδια σίγουρα δεν θέλουν το καλό του. Αντίθετα επιχειρούν να του φορτώσουν αμαρτίες άλλων, να αυξήσουν τους εχθρούς του και να τον βάλουν απολογούμενο στη γωνία.

 

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Η απόλυτη ξεφτίλα της ελληνικής διαιτησίας που πνέει τα λοίσθια γεμάτη ανικανότητα και εξαρτήσεις. Σε λίγο οι Έλληνες διαιτητές θα καταλήξουν να παίζουν σε παιχνίδια του ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/10)

 

X