ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προσωρινή διακοπή στην τεχνολογία γραμμής στην Γαλλία

Προσωρινή διακοπή στην τεχνολογία γραμμής στην Γαλλία

Μετά και τα δύο τελευταία λάθη που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη αρκετά αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της τεχνολογίας γραμμής στη Γαλλία

Η Γαλλική λίγκα ανήστειλε προσωρινά την λειτουργία τεχνολογίας γραμμής μέχρι νεοτέρας λόγω συνεχόμενων σφαλμάτων.

 

Δύο λάθη συνέβησαν την προηγούμενη βδομάδα στο  Coupe de la Ligue και προστέθηκαν στα ήδη πολυάριθμα λάθη που συμβαίνουν στην Ligue 1. Μετά και από αυτά τα γεγονότα η γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα γερμανικά προιόντα της εταιρίας «Goal Control».

 

Το σύστημα δεν ενημέρωσε τον διαιτητή στο 2ο γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Αμιάν, με τον VAR αντιθέτως να κατακυρώνει το τέρμα. Λάθος σημειώθηκε και στο Ανζέ - Μονπελιέ, όταν ο διαιτητής δέχθηκε ειδοποίηση για την επίτευξη τέρματος χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αποφασίζοντας να μην χρησιμοποιήσει τεχνολογία στο 2ο ημίχρονο του αγώνα.

 

Παρότι η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται από το 2015 το Δεκέμβριο η LFP είχε προειδοποιήσει τους Γερμανούς πως αν τα λάθη δεν σταματήσουν θα διακοπεί η συνεργασία . Όπως υποστηρίζει η γαλλική λίγα οι κάμερες επηρεάζονται από τα φώτα LED που υπάρχουν στο γήπεδο.

 

Μετά και τα τελευταία λάθη ανακοινώθηκε η αναστολή της τεχνολογίας γραμμής μια απόφαση που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της LFP.

X