ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android απεγκαταστήστε αυτές τις εφαρμογές

Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android απεγκαταστήστε αυτές τις εφαρμογές

Η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κακόβουλο λογισμικό που εντοπίστηκε εγκατεστημένο

Συναγερμό για νέο κακόβουλο λογισμικό που εντοπίστηκε εγκατεστημένο σε δεκάδες εφαρμογές στο Play Store του Android σήμανε η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου ανακάλυψε πως στις εφαρμογές αυτές βρίσκεται κρυμμένο το λογισμικό με το προσωνύμιο Joker, το οποίο είναι εξαιρετικά ύπουλο και… κοστοβόρο. Τι κάνει το εν λόγω λογισμικό; Ο Joker γράφει κρυφά τους χρήστες των εφαρμογών σε υπηρεσίες, οι οποίες απαιτούν χρηματική συνδρομή, με αποτέλεσμα οι χρήστες να πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούν.

 

 

Η Google από τη μεριά της πέταξε εκτός Play Store τις μολυσμένες από το κακόβουλο λογισμικό εφαρμογές, ωστόσο όποιοι χρήστες τις έχουν κατεβάσει, καλό είναι να τις πετάξουν από τα κινητά τους αμέσως. Οι εφαρμογές είναι οι εξής, ενώ αν τις έχετε χρησιμοποιήσει, καλό είναι να ελέγξετε το λογαριασμό σας στο Play, για… παράξενες συνδρομές:

 

Advocate Wallpaper
Age Face
Altar Message
Antivirus Security – Security Scan
Beach Camera
Board picture editing
Certain Wallpaper
Climate SMS
Collate Face Scanner
Cute Camera

 

Dazzle Wallpaper
Declare Message
Display Camera
Great VPN
Humour Camera
Ignite Clean
Leaf Face Scanner
Mini Camera
Print Plant scan
Rapid Face Scanner
Reward Clean
Ruddy SMS
Soby Camera
Spark Wallpaper

 

Πηγή:pagenews

X