ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προσεκτικός και διαβασμένος εμφανίστηκε ο Πάκο Ερέρα

Προσεκτικός και διαβασμένος εμφανίστηκε ο Πάκο Ερέρα

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει τις δηλώσεις του Πάκο Ερέρα στην παρουσίασή του

Αυτό που ως πρώτη εντύπωση προκύπτει για τον Πάκο Ερέρα, το νέο προπονητή του Αρη, είναι πως πρόκειται για μια συγκροτημένη προσωπικότητα, ο οποίος ξέρει πού ήρθε και πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι για να αποφύγει τις κακοτοπιές.

 

Το πρώτο από το οποίο ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλει να εκτεθεί, ήταν η απάντησή του στην ερώτηση περί στόχων. Το γεγονός ότι το συνδύασε με την ποιότητα του ρόστερ που θα έχει στην διάθεσή του, δείχνει πως φρόντισε νωρίς-νωρίς να στείλει ένα μήνυμα στον μεγαλομέτοχο σχετικά με τις κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν.

 

Το συμπέρασμα που προκύπτει από την συγκεκριμένη ατάκα του Ερέρα είναι πως αν του δοθούν για να δουλέψει παίκτες έμπειροι, ποιοτικοί, με παραστάσεις, άλλος θα είναι ο στόχος και άλλος αν το μπάτζετ δεν θα αφήνει περιθώρια για επιλογές με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν.

 

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όμως, έθεσε και προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να προετοιμαστεί σωστά για όσο χρόνο αυτό το καλοκαίρι θα βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά και να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

 

Προϋποθέσεις οι οποίες συνδέονται με ζητήματα στα οποία αναμένονται λύσεις απαραίτητες για να επιτευχθούν οι στόχοι. Διότι, αν δεν έχει ο Ερέρα την άνεση ενός προπονητικού κέντρου που θα του επιτρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του ακόμη κι αν οι κλιματολογικές συνθήκες –τώρα το καλοκαίρι- τον δυσκολεύουν και δεν έχει κι έναν αγωνιστικό χώρο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που θα διευκολύνει τον Αρη να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, ανατρέπονται πολλά απ’ αυτά που ο Ισπανός έχει στο μυαλό του για τη νέα του ομάδα.

 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στάθηκε, μετά το ρόστερ, στις υποδομές που θα κληθεί να δουλέψει.

 

Καλή για τον Αρη, νομίζω, είναι και η διάθεση που έδειξε ο Ερέρα να αναλάβει κι άλλους ρόλους εκτός από του προπονητή. Για τον απλούστατο λόγο ότι μιλάμε για έναν Αρη που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένος και που, ούτως ή άλλως, θα χρειαζόταν ο προπονητής του να κάνει κι άλλα πράγματα, με πρώτο, μάλλον, τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή.

 

Βέβαια, όπως για τον καθένα που αποφασίζει να πάρει πολλά… καρπούζια στην ίδια μασχάλη, έτσι και για τον Ερέρα υπάρχει ο κίνδυνος να φορτωθεί ευθύνες που δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί κι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή…

X