ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προς τον μονόδρομο του ελληνικού ρόστερ

Προς τον μονόδρομο του ελληνικού ρόστερ

Ο Άρης θα υποχρεωθεί να προχωρήσει με μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση στο προγραμματισμό του.

Ακόμη μία εβδομάδα χαμένη στο θέμα της προσπάθειας άρσης της δέσμευσης μεταγραφών από τη FIBA πέρασε για τον Άρη και η κατεύθυνση του προγραμματισμού που θα πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσει, παίρνει πια πολύ συγκεκριμένο περίγραμμα.

 

Για τους “κιτρινόμαυρους” πέραν της υπόθεσης των ΒΑΝ, υπάρχει πια μπροστά, το θέμα της οριστικής απόφασης σχετικά με τα συμβόλαια των Αμερικανών που αγωνίστηκαν στην ομάδα στη σεζόν που πέρασε και που είχαν “option” ανανέωσης.

 

Η ΚΑΕ δεν έχει δείξει προς την πλευρά των παικτών καμία πρόθεση να τους κρατήσει, κάτι που μπορεί να έχει εξηγήσεις αφού αφενός δεν έμεινε ικανοποιημένη από την παρουσία τους, αφετέρου τα συμβόλαια προβλέπουν αυξημένες αποδοχές και μάλιστα σε επίπεδα στα οποία θα είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να ανταποκριθεί.

 

Το “opt out” από αυτά τα συμβόλαια, η μη ενεργοποίηση δηλαδή της δεύτερης χρονιάς τους δεν είναι μία εύκολη και “αναίμακτη” υπόθεση. Το ποσό που προβλέπεται γι' αυτό είναι της τάξης των 10 χιλιάδων δολαρίων για τον καθένα, οπότε ο Άρης θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να πληρώσει κάτι σαν ένα συμβόλαιο μόνο και μόνο για να αποδεσμευτεί από αυτούς τους παίκτες.

 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία με κάποιους από αυτούς, προβλέπει εξόφληση των οφειλομένων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δεύτερη χρονιά ωστόσο τέτοια προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για κανέναν από τους Τζόουνς, ΜακΓκί, Κάιζερ και Μπελ.

 

Δεδομένης όμως της δυσκολίας αν όχι της αδυναμίας άρσης των οχτώ ΒΑΝ, ο Άρης θα υποχρεωθεί να προχωρήσει με μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση στο προγραμματισμό του.

 

Θα καταφύγει δηλαδή -αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα μιας εκ των δύο υποθέσεων- σε μία φιλοσοφία όπως εκείνη της σεζόν 2012-13 όταν έστησε ομάδα με μοναδικό ξένο τον Τζέρεμι Χαντ. Δεν είναι εύκολο αφού και το “βάθος” της ελληνικής αγοράς δεν βοηθάει σε αυτό όμως οι “κιτρινόμαυροι” δεν είναι καθόλου απίθανο να προχωρήσουν με αυτή τη λογική, προσδοκώντας την ανατροπή του σκηνικού στην υπόθεση των ΒΑΝ, ώστε να κινηθούν για ξένους στην εξέλιξη της σεζόν. Εκτός κι αν μπορέσουν να αποκτήσουν κάποιους από τους ελάχιστους διαθέσιμους ξένους -π.χ. Νίξον, Μιλόσεβιτς.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X