ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο προπονητής εισηγείται, η διοίκηση αποφασίζει…

Ο προπονητής εισηγείται, η διοίκηση αποφασίζει…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τις μεταγραφές που ετοιμάζεται να κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά και τον πρώτο λόγο που έχει ο προπονητής

 

Είναι τόσο απλό αλλά φαίνεται περίπλοκο. Και τούτο δεν αφ0ρά μόνον την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αφορά κάθε ανάλογο οργανισμό. Στις μεταγραφές τον πρώτο λόγο έχει ο προπονητής. Καλώς ή κακώς αυτόν τον έχει. Αυτός εισηγείται. Η διοίκηση – επειδή αυτή πληρώνει – αποφασίζει. Είναι τόσο απλό…

  

Πάντα φυσικά, κατά κανόνα. Υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις αλλά… Αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η παραβίαση του κανόνα έχει καταγραφεί πολλάκις στο παρελθόν (και πριν από την εποχή των «παχέων αγελάδων»… Ήτοι, επί Ιβάν Σαββίδη) και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ίσως μάλιστα, οι καταστάσεις τότε, ήταν τέτοιες ώστε να χωρούν εξαιρέσεις.

   

Τώρα; Η κατάσταση επιβάλλει την εφαρμογή του κανόνα δίχως έστω υποψία σκέψης για εξαίρεση. Η κατάσταση σε ό, τι αφορά τα αγωνιστικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα αποτελεί το σύνολο των καρπών μιας επικής προσπάθειας διοικητικής, τεχνικής ηγεσίας κι ομάδας. Ως εκ τούτου δεν χωρά οποιαδήποτε εξαίρεση του κανόνα περί του πρώτου λόγου στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

  

Κι εδώ εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Δε θα κάνει του κεφαλιού του ο Ρουμάνος προπονητής. Το χρήμα είναι της οικογένειας Σαββίδη. Οφείλει να το σεβαστεί. Κάθε εισήγηση του επιβάλλεται, να είναι μέσα στο πλαίσιο το ορίζει ο «τσάρος της Τούμπας». Είναι σαφές. Μέχρι σήμερα δε, όλα εξελίσσονται ακριβώς έτσι. Ο προπονητής εισηγείται. Η διοίκηση αποφασίζει.

  

Στην περίπτωση του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχει και μία άλλη παράμετρος, η οποία ενισχύει τον ρόλο του στις μεταγραφές. Γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά των ομάδα. Δίχως στάλα υπερβολής θεωρείται κυρίως, δική του ομάδα. Αν και δεν είναι δικές του επιλογές όλα τα μέλη της. Αυτή η γνώση λοιπόν, καθιστά τον Ραζβάν Λουτσέσκου με ακόμη πιο βαρύνουσα άποψη.

  

Δεν έχει φυσικά, το αλάθητο του Πάπα. Δεν είναι κι ο λόγος - έστω κι ως πρώτος – ευαγγέλιο. Πώς να το κάνουμε όμως; Αυτός γνωρίζει. Αυτός αποφασίζει. Αυτός φυσικά, διασαφηνίζει κι ορίζει πλάνα λειτουργίας κι απόδοσης του ΠΑΟΚ. Από την στιγμή κατά την οποία συμφωνεί με αυτά η οικογένεια Σαββίδη… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαμορφώνει τις μεταγραφικές ανάγκες του ΠΑΟΚ.

  

Διαφωνείτε;

  

Με την εξήγηση πάλι, πως οφείλει με τη σειρά του ανταπόδοση του σεβασμού στην οικογένεια Σαββίδη. Και δεν καθορίζει μεταγραφές εκτός πλαισίου απαιτήσεων της. Κυρίως  δε, καθορίζει μεταγραφές άμεσης αγωνιστικής απόδοσης.

  

Και μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Δεν αντιληφθήκαμε το …παραμικρό περί του αντιθέτου από όσα αναφέρουμε.  Κατά πως μαθαίνουμε (και) στα μεταγραφικά τα πάντα λειτουργούν ιδανικά. Ευχόμαστε και προσδοκούμε έτσι, να λειτουργήσουν μέχρι τέλους. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Αυτό οφείλουν, να σεβαστούν όσοι το υπηρετούν!

  

Διαφωνείτε;

  

Με την εξήγηση πάντως, πως εφέτος οι μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ εξελίσσονται σε διαφορετικό περιβάλλον.  Δρομολογούνται εφέτος – για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια – με καθαρό μυαλό, με υψηλό ηθικό κι ουσιαστικά, με την ψυχολογία της κορυφαίας ομάδας στον τόπο.   Χαρακτηριστικά… Έργου διοικητικής, τεχνικής ηγεσίας κι ομάδας. Χριτς, χρατς

  

ΥΓ1 : Στο «Σκοπιανό» η Ελλάδα δίνει το δάσος κι η ΠΓΔΜ το δένδρο;

  

ΥΓ2 : Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου με όσα θα γίνουν στο «Σκοπιανό»…

  

ΥΓ3:  Είχε πει ο Σαρλ ντε Γκολ: «…Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να προδίδεις είτε τη χώρα σου, είτε τους ψηφοφόρους». Κι είχε συμπληρώσει: «…Εγώ προτιμώ να προδίδω τους ψηφοφόρους»!

X