ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προλαβαίνει να αποφύγει το νέο λάθος σε 12 μέρες;

Προλαβαίνει να αποφύγει το νέο λάθος σε 12 μέρες;

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί και σχολιάζει ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε να παρουσιάζει σημάδια καθυστέρησης στο μεταγραφικό σχεδιασμό του

Σα να αρχίζει να καθυστερεί ο ΠΑΟΚ πάλι στις μεταγραφές. Με τον Χατσερίντι (στη φωτογραφία, κόντρα στην ΑΕΚ) τέλειωσε εγκαίρως, αλλά έκτοτε είναι στην αναμονή για Βέρνμπλουμ, Πούκι και οποιονδήποτε άλλον παίκτη πρόκειται να αποκτήσει στην πορεία.

 

Βέβαια, το ζητούμενο είναι οι νεοαποκτηθέντες να κάνουν προετοιμασία. Αρα, υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια μέχρι τις 20 του μήνα. Το ερώτημα, όμως, προκύπτει εύλογα: Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, 12 μέρες για την ακρίβεια, θα έχει συγκροτήσει ο ΠΑΟΚ το νέο ρόστερ του κατά 90% όπως είπε, πολύ σωστά, ότι πρέπει να γίνει ο Λουτσέσκου; Κομματάκι δύσκολο.

 

Θα έχουν αποκτηθεί οι παίκτες που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους; Θα έχουν ληφθεί αποφάσεις και για τους 23 δανεικούς, δηλαδή ποιοι θα επανέλθουν και ποιοι θα φύγουν πάλι; Κομματάκι δύσκολο.

 

Αν στις 22 του μήνα, που η ομάδα θα βρεθεί στην Ολλανδία για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, δεν είναι παρόντες τουλάχιστον οι 20 από τους 24-25 παίκτες στους οποίους θα βασιστεί του χρόνου ο Λουτσέσκου, θα είναι αποτυχία. Και δεν συγχωρείται φέτος η αποτυχία, γιατί το Πρωτάθλημα τελείωσε νωρίς, δεν υπήρχαν πλέι οφ και έτσι ήταν μεγαλύτερα τα χρονικά περιθώρια για τις μεταγραφικές κινήσεις.

 

Το λέμε και το ξαναλέμε γιατί θα είναι κρίμα και φέτος να πληρώσει η ομάδα την καθυστέρηση στις μεταγραφές. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να «δέσει» πάλι το σύνολο με νεοφερμένους ο προπονητής, ακόμη και μάγος να είναι. Δεν επιτυγχάνεται τόσο εύκολα ούτε η ομοιογένεια, ούτε η κατάλληλη «χημεία». Κάποια πράγματα δεν γίνονται αυτόματα. Χρειάζεται δουλειά. Κι αυτή η δουλειά απαιτεί χρόνο.

 

Στο κάτω-κάτω, δεν είναι όλοι Βιειρίνια, να έρχονται στις 27, 28 Αυγούστου, λίγο πριν λήξει, δηλαδή, η μεταγραφική περίοδος και να προσαρμόζονται αμέσως, επειδή ήξεραν ήδη το περιβάλλον του ΠΑΟΚ από το παρελθόν και επειδή η «ανατροφή» τους σε μια σοβαρή ομάδα της Μπουντεσλίγκα ανέβασε τόσο πολύ το επίπεδό τους ώστε να έχουν την ικανότητα να εγκλιματίζονται γρήγορα.

 

Για κανέναν Πούκι, που έπαιζε στην Μπρόντμπι και στη Δανία, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί στον εντελώς διαφορετικό κόσμο του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας. Για κανέναν Βέρνμπλουμ δεν είναι απλό να εγκλιματιστεί εύκολα και γρήγορα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα προερχόμενος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ρωσία.

 

Οι επιτυχίες των σοβαρών ομάδων «χτίζονται» το καλοκαίρι, ή, ανάποδα, τα λάθη του καλοκαιριού τα πληρώνουν οι επιπόλαιες ομάδες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και φέτος, για τον ΠΑΟΚ, δεν παρουσιάζεται μόνο η ευκαιρία να κάνει επίδειξη ισχύος και να κατακτήσει το νταμπλ. Υπάρχει και η πρόκληση της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στα χρονικά της ομάδας.

X