ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η πρόκληση της 4ης θέσης δεν αφύπνισε τον Αρη

Η πρόκληση της 4ης θέσης δεν αφύπνισε τον Αρη

Ο Βασίλης Μάστορας γράφει για την ήττα του Αρη που δεν άλλαξε κάτι στον ευρωπαϊκό δρόμο του, με μόνο κίνητρο κόντρα στον Ατρόμητο να ήταν το γόητρο

Θα άλλαζε κάτι για τον Αρη αν χθες κέρδιζε τον Ατρόμητο στο “Κλ. Βικελίδης”. Επί της ουσίας τίποτα. Είτε οι “κίτρινοι” τερματίσουν τέταρτοι στον βαθμολογικό πίνακα, είτε πέμπτοι δεν θα κερδίσουν γύρο στο Europa League. Οπότε τι αξία θα είχε ο Αρης να παίξει τα ρέστα στον χθεσινό αγώνα; Το γόητρο και μόνο αυτό.

 

Ο Αρης ήθελε να βγει τέταρτος προκειμένου να σφραγίσει με εμφατικό τρόπο την φετινή του αγωνιστική πορεία. Ο Ατρόμητος λόγω της απουσίας των “κίτρινων” τέσσερα χρόνια από τη Super League κατάφερε να μπει μέσα στο big-5 της κατηγορίας. Ο Αρης με την επιστροφή του, από τη στιγμή που πήραν μπρος οι μηχανές του, στόχευε να περάσει τον Ατρόμητο στον βαθμολογικό πίνακα ώστε να πείσει την ποδοσφαιρική κοινωνία ότι επέστρεψε με περίσσιες απαιτήσεις. Προκειμένου να τα πετύχαινε όλα αυτά έπρεπε να κερδίσει χθες τον αντίπαλο του με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά. Ο Αρης όμως όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια.

 

Στον σημαντικότερο ίσως αγώνα της χρονιάς. Σ’ ένα βράδυ που ο κόσμος του περίμενε υπομονετικά κάτω από τη δυνατή βροχή να εισπράξει ακόμη μία χαρά. Τελικώς του έμεινε η ταλαιπωρία και η πίκρα της ήττας. Αποτέλεσμα ίσως και μήνυμα ότι ο Αρης έκανε την υπέρβαση καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ότι θα πρέπει για την επόμενη χρονιά να χτίσει περισσότερο οργανωμένα πάνω σ’ αυτή την επιτυχία. Γιατί όπως και να το δούμε το αποτέλεσμα, για τον Αρη είναι σημαντικό το ότι παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Τι έγινε χθες; Ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε να επαναφέρει την ισορροπία στην ομάδα αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Κόρχουτ που είχε μία κακή βραδιά στο ΟΑΚΑ. Χρησιμοποίησε τον Βαλεριάνο στην φυσική του θέση, στο αριστερό άκρο της άμυνας, έβαλε τον Τζανακάκη στο δεξί και τον Φετφατζίδη σε θέση οργανωτή.

 

Ο Αρης είχε την κατοχή της μπάλας (68%-32%), αλλά έχασε. Ο λόγος; Γιατί η υπεροχή ήταν προϊόν της αδυναμίας του να φθάσει ορθολογικά στην περιοχή του Ατρομήτου, ο οποίος έδινε χώρο στους “κίτρινους” και “χτύπησε” από τα άκρα με γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Βαλεριάνος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στις δύο φάσεις που ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ (17’, 36’), όπως και μία εβδομάδα νωρίτερα στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που ο Αρης βρέθηκε στο 1/3 του αγώνα με δύο γκολ στην πλάτη ήταν δύσκολο να αντιδράσει. Ο Ατρόμητος είχε γρήγορες επιστροφές, ο Αρης σύγχυση στις επιθετικές του προσπάθειες και μόνο εννέα τελικές από τις οποίες οι τρεις πήγαν στην εστία. Το χειρότερο ότι οι φάσεις που δημιούργησε δεν έγιναν με καθαρό μυαλό, αλλά από άναρχες επιθέσεις μέσα σ’ έναν αγωνιστικό χώρο… λίμνη.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/4)

X