ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προκάτ εκκαθαρίσεις διαιτητών στο βωμό του συστήματος

Προκάτ εκκαθαρίσεις διαιτητών στο βωμό του συστήματος

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για τις επικείμενες εκκαθαρίσεις στους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λιγκ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥ

 

Ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής Χιου Ντάλας προανήγγειλε εκκαθαρίσεις στους διαιτητές της Σούπερ λίγκα. Όπως ανακοίνωσε προχθές στη συνάντηση του με τους προέδρους των ΠΑΕ οι 29 διαιτητές που συγκροτούν την λίστα είναι πολλοί και θα πρέπει να μείνουν το πολύ 22!

 

Έδωσε και χρονικό περιθώριο. Θα τους τσεκάρει (;) όλους στον πρώτο γύρο και αμέσως μετά θα αποφασίσει ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν. Το άγχος ήδη φώλιασε σαν σαράκι στους ενδιαφερόμενους διαιτητές άλλα όσοι γνωρίζουν ελάχιστα αμφιβάλλουν. Οι προγραφές είναι δεδομένες. Αυτοί που θα φύγουν είναι ήδη γνωστοί. Απλά δεν το ξέρουν οι ίδιοι.

 

Το σκεπτικό του Ντάλας διαθέτει λογική βάση. Την εξήγησε κάπως έτσι: Οι διαιτητές είναι σαν τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να παίζουν για να βρίσκονται σε φόρμα. Όταν δεν παίζουν χάνουν την επαφή τους και η απόδοση τους πέφτει κατακόρυφα. Σύμφωνα με τον Σκωτσέζο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος και οι διαιτητές να πάρουν παιχνίδια πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους εδώ και τώρα. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν φέτος 29 για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, να γίνουν οι κατάλληλες δημόσιες σχέσεις και να αποφευχθούν οι γκρίνιες.

 

Τώρα πρέπει να φύγουν επτά! Ποιοι θα μείνουν και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν; Θα αποφασίσει για αυτούς ο Ντάλας ή θα έρθει χαρτάκι από αλλού; Όταν έθεσα τα ερωτήματα σε παλιά καραβάνα από το χώρο της διαιτησίας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, γέλασε αυτάρεσκα: «Μην είσαι αφελής! Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Και βέβαια δεν θα αποφασίσει ο Σκωτσέζος. Τα ονόματα των διαιτητών που θα φύγουν είναι γνωστά από τώρα. Αν θέλεις να σου τα πω για να δεις ότι παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα...» ήταν η απάντηση του.

 

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Ντάλας το σύστημα είναι πανίσχυρο, έχει ρίζες παντού και θα ήταν εξαιρετικά αφελές να του εκχωρήσει τα προνόμια του. Θέλει, έχει και θα έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Οι λόγοι προφανείς. Το κατεστημένο του ποδοσφαίρου είναι εδώ, ζει και βασιλεύει. Όπως κι εκείνοι που το εκπροσωπούν, πίσω και μπροστά από τις κουίντες.

X