ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προφορική συμφωνία διετίας με Αθηναίου

Προφορική συμφωνία διετίας με Αθηναίου

Δε φαίνεται να προχωράει η πρόταση των πέντε επιχειρηματιών βάσει εγγυήσεων - Πιθανή σύσκεψη σήμερα στην ΚΑΕ για όλα τα οικονομικά και αγωνιστικά

 

 

Ενα ακόμη μεταγραφικό γρανάζι φαίνεται να προσθέτει στη μηχανή του ο Αρης και να ολοκληρώνει ουσιαστικά τον ελληνικό του κορμό. Ο Γιάννης Αθηναίου είναι μια ανάσα από την επιστροφή στον Αρη μετά από τρία χρόνια, αφού φέρεται να έχει συμφωνήσει για την επόμενη διετία, ώστε να φοράει τα κίτρινα. Ολα αυτά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να καλυφτεί το συμβόλαιο του παίκτη, μιας και η ΚΑΕ δεν μπορεί επιβαρυνθεί παραπάνω από το επιτρεπτό.

 

Ο Ελληνας γκαρντ είχε παρουσία με τη φανέλα του Αρη την περίοδο 2013-14, κάνοντας μια από τις πιο μεστές του χρονιές, αλλά στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Αρμάνι Μιλάνο. Το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την τουρκική Εσκισεχίρ (πρώην Ολίν Εντίρνε) όπου παρέμεινε για λίγους μήνες προτού επιστρέψει στην Α1  με τα χρώματα της ΑΕΚ. Στις 10 Ιουλίου 2015 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, όπου και αγωνιζόταν μέχρι και πριν λίγο.

 

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, αφού ειδικά στην περιφέρεια μετά τη φυγή του Ξανθόπουλου και του Ζάρα, ο Αρης κινήθηκε συστηματικά για την απόκτησή του (η «Μ» σας είχε ενημερώσει σχετικά από 5/8). Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται buy out στο συμβόλαιο του Ελληνα γκαρντ για το καλοκαίρι του 2018. 

 

Ο 29χρονος αθλητής είχε σε 22 αγώνες με τον Αρη 13,4 πόντους, με 57/140 δίποντα,35/103 τρίποντα, 76/101 βολές,53 ριμπάουντ,41 ασίστ και 27 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής σε κάθε .  Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί Βασιλόπουλος-Ουίβερ. Οταν ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτηση Αθηναίου, ο Αρης θα πάει για άλλους τρεις Αμερικανούς παίκτες.

 

Σε ανοιχτή γραμμή, «κολλάει» η βοήθεια

 

Ο χρονικός ορίζοντας που διανύουμε είναι σημαντικός από κάθε άποψη για το μέλλον του Αρη, ώστε να προχωρήσουν τα θέματα του μεταγραφικού σχεδιασμού. Για σήμερα είναι πιθανό να υπάρχει σύσκεψη στην ΚΑΕ με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, αφού λόγω της καλοκαιρινής χ περιόδου πολλοί λείπουν και θα ξεκαθαρίσει σήμερα ποιοι θα μπορούν να είναι παρόντες. Φυσικά, τα «μεγάλα αγκάθια» είναι του Μιχάλη Τσαϊρέλη, αλλά και του Βασίλη Καββαδά. Τα «κουκιά είναι μετρημένα» στον Αρη και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εγγυήσεις για την αποπληρωμή των συμβολαίων. Αν ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα στο θέμα των χρημάτων, τότε η κατάσταση στον Αρη θα γίνει ακόμα πιο στενή οικονομικά. Και με ανοιχτές βέβαια και τις υποθέσεις παικτών που έχουν λαμβάνειν χρήματα και περιμένουν πρόταση για διακανονισμούς.

 

Να σημειωθεί πάντως η πρόταση των πέντε επιχειρηματιών για τη βοήθεια προς την ΚΑΕ ΑΡΗΣ με αντάλλαγμα μέρος των μετοχών από τη μεριά του Νίκου Λάσκαρη, δε φαίνεται να προχωράει. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δε φέρονται να πείθονται από τις εγγυήσεις που δίνονται από τη μεριά του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ και θέλουν πιο ουσιαστικά «αντίβαρα» για τα χρήματά τους. Μένει να φανεί αν θα υπάρχει αλλαγή κλίματος σε αυτό το φλέγον ζήτημα, αλλά το δεδομένο είναι πως ο χρόνος πιέζει και ο ιστορικός σύλλογος «καίγεται» για χρήματα που μπορούν να καλύψουν άμεσα ανάγκες της ομάδας. Ο Αύγουστος προβλέπεται ιδιαίτερα κρίσιμος για τον Αρη και αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι οικονομικοί πόροι.

X