ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Προετοιμάζονται... πυρετωδώς κρεμασμένοι στο ακουστικό τους

Προετοιμάζονται... πυρετωδώς κρεμασμένοι στο ακουστικό τους

Οι πρωταθλητές στην προετοιμασία τους δείχνουν εντυπωσιακή προθυμία να βρεθούν στο ζενίθ της ετοιμότητάς τους - Αρθρογραφεί ο Δ.Μπούζας

Ο Αμπέλ Φερέιρα πήρε μαζί του στο δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεχίζει τις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει με όσο γίνεται μεγαλύτερη προσοχή και ασφάλεια ποιους θα κρατήσει στο ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια τους χρησιμοποιούσε όλους έχοντας την ευκαιρία να σχηματίσει μια άποψη την οποία θα επισφραγίσει μέσα από το δεύτερο και τελικό πλέον στάδιο που έχει ήδη αρχίσει. Παράλληλα, ο Πορτογάλος κόουτς περιμένει - όπως και όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ - την κατάληξη μιας εντυπωσιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από τους υπεύθυνους της μεταγραφικής ενίσχυσης των πρωταθλητών για να προστεθούν στο δυναμικό της ομάδας δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που σίγουρα θα προσδώσουν νέες διαστάσεις στο ρόστερ, αλλά και θα ενισχύσουν τις προσδοκίες ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες εισόδου στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

 

Δύο «ηχηρές» μεταγραφές οι οποίες αν έχουν ευτυχή κατάληξη θα ενισχύσουν τα μέγιστα τον Φερέιρα ώστε να οδηγήσει την ομάδα του σε μια ιστορική επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τη στιγμή που εντός της ελληνικής επικράτειας την προηγούμενη περίοδο τα είχε σαρώσει όλα. Ο Φάμπιο Κοεντράο και ο Φίλιπ Μπράνταριτς αποτελούν τον διακαή πόθο του Αμπέλ, οι οποίος παρά το γεγονός ότι έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά προσπαθώντας να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί και από αυτό το δεύτερο στάδιο, παρακολουθεί με δικαιολογημένη αγωνία και με ενδιαφέρον την πορεία των διαπραγματεύσεων που ήδη βρίσκονται στο πιο κομβικό σημείο.

 

Ο Πορτογάλος κόουτς και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ αγωνιούν, με τον τεχνικό διευθυντή Μάριο Μπράνκο να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή και «κρεμασμένος» στο ακουστικό του, περιμένοντας τα ευχάριστα. Οι περιπτώσεις έχουν τις δυσκολίες τους, με εκείνη του Μπράνταριτς να εκτιμάται ότι είναι η δυσκολότερη λόγω των αδιεξόδων που προκαλούνται από την εμμονική συμπεριφορά της Κάλιαρι να απαιτεί υπέρογκα ποσά για να συναινέσει (σ.σ. ήδη χθες από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι ο ΠΑΟΚ ανέβασε την προσφορά του). Βέβαια και η αντίστοιχη του Κοεντράο για τον οποίο ο κόσμος του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο αυτός) πιστεύει πως η παρουσία του εκτός από τη δυναμική που θα προσθέσει στο βασικό σχήμα θα ανεβάσει πολύ ψηλά και το πρεστίζ των νταμπλούχων αλλά και την ψυχολογία ολόκληρης της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας.

 

Μέχρι στιγμής δε σημειώθηκαν διαφοροποιήσεις (θετικές ή αρνητικές) και για τις δύο μεταγραφές, οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ περιμένουν ίσως και σήμερα να έχουν πληροφόρηση από τον Κοεντράο όπως ο ίδιος άλλωστε τους υποσχέθηκε και μια τελευταία τοποθέτηση από την Κάλιαρι. Από αυτές τις εξελίξεις (αν υπάρξουν βέβαια) θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις των πρωταθλητών. Αν είναι θετικές κλείνει άμεσα ο κύκλος των αναζητήσεων.

 

Αν όχι, προχωρούν σε εναλλακτικές λύσεις επειγόντως γιατί ο χρόνος πιέζει ιδιαίτερα τον Φερέιρα. Ο τελευταίος βέβαια στο τέλος και του δεύτερου κύκλου της προετοιμασίας θα κληθεί να αποφασίσει με ποιους θα δουλέψει. Μέχρι στιγμής ανάμεσα στους νεοαποκτηθέντες αλλά και τους παλιούς αλλά και όσους επέστρεψαν από δανεισμούς, «είδε» αυτά που έπρεπε και που ήθελε.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/7)

X