ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ο πρόεδρος χειρίστηκε το θέμα, κανένα μέλος του δ.σ. δεν είχε γνώση»

«Ο πρόεδρος χειρίστηκε το θέμα, κανένα μέλος του δ.σ. δεν είχε γνώση»

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Νίκος Κωνσταντινίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για το ζήτημα των εικονικών τιμολογίων

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Απόλλωνα επί διοικήσεως Κιουπτσίδη, Νίκος Κωνσταντινίδης και αναφέρθηκε στο ζήτημα των εικονικών τιμολογίων που ακουμπά τον σύλλογο.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Για τη διοίκηση Κιουπτσίδη υπάρχει πράγματι ένα ποσό, το οποίο εικονικό και εν μέρει εικονικό. Αυτό που μας ενδιαφέρει και είναι μεγάλο ποσό, 250 χιλιάδες ευρώ, είναι με μια εταιρεία και συνέβη το εξής. Ο πρόεδρος υπέγραψε ένα συμφωνητικό με την εταιρεία, η οποία έδωσε 250 χιλιάδες ευρώ στον Ερασιτέχνη. Την επόμενη μέρα ο Ερασιτέχνης επιστρέφει τις 200 χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία και αποδίδει το ΦΠΑ στην εφορία. Αυτό το πράγμα το ΣΔΟΕ το θεωρεί εικονικό τιμολόγιο».

 

Για το ότι ο ίδιος είχε άγνοια για το θέμα: «Όταν μιλάμε για διοίκηση, εννοούμε τον πρόεδρο προσωπικά. Το δ.σ. και εγώ προσωπικά δεν γνωρίζαμε κάτι. Εγώ το έμαθα πέρσι. Ο πρόεδρος μεμονωμένα με έναν υπάλληλο έκανε μια συναλλαγή με μια εταιρεία με αυτά τα αποτελέσματα. Ούτε απόφαση διοικητικού συμβουλίου υπήρξε, ούτε γνώση είχαμε τα υπόλοιπα μέλη. Είναι καθαρά ευθύνη του προέδρου και το είπα και στον κ. Νεράντζη αυτό».

 

Για τους λόγους που έγινε αυτή η συναλλαγή: «Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Ρώτησα τον πρόεδρο και μου είπα ότι πήγε να κάνει μια συναλλαγή για μια χορηγία πενταετούς διάρκειας, η οποία τελικά δεν έγινε. Έδωσε εντολή, μου είπε, για να επιστραφούν τα χρήματα και το πρόβλημα προέκυψε επειδή ο υπάλληλος δεν έκοψε το πιστωτικό τιμολόγιο που όφειλε με βάση τις αρχές της λογιστικής».

 

Για το αν θεωρεί ότι κάποιοι κέρδισαν χρήματα από αυτήν την ιστορία: «Ο Απόλλων επί διοίκησης Κιουπτσίδη δεν έκανε τέτοιες δουλειές. Γι’ αυτό και μας ξάφνιασε αυτή το περιστατικό, το οποίο είναι σοβαρό και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Δεν κάναμε τέτοια πράγματα, ούτε είχαμε εικονικά τιμολόγια, όπως άλλοι. Άλλωστε, δεν έμειναν στον σύλλογο χρήματα. Από τα 250 χιλιάδες ευρώ, επιστρέψαμε τις 200 χιλιάδες σε λογαριασμό όψως της εταιρίας και ο ΦΠΑ που αποδώσαμε ήταν ακριβώς τα υπόλοιπα χρήματα».

 

Για τη συνέχεια του θέματος: «Πιθανότατα ο Ερασιτέχνης θα διαγράψει τα ποσά αυτά με τις προσαυξήσεις. Είναι μια επιλογή που, από ότι κατάλαβα ο κ. Νεράντζης την ακολουθεί σε δικαστικό επίπεδο και πιστεύω ότι θα έχει μια ευτυχή κατάληξη, προκειμένου έστω και μέσω δικαστικής οδού το θέμα να τακτοποιηθεί».

 

Ακούστε όσα είπε ο Νίκος Κωνσταντινίδης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

X