ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι πραγματικοί εχθροί του Αρη και το ψαλίδισμα της διαφοράς

Οι πραγματικοί εχθροί του Αρη και το ψαλίδισμα της διαφοράς

Ο καθένας ας πάρει το μερίδιο της ευθύνης που του αντιστοιχεί κι ας μην ψάχνουν εχθρούς. Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

 

Τελικώς δεν είχαν αποτέλεσμα οι πρόσφατες συζητήσεις του Θόδωρου Καρυπίδη με τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Περέϊρα. Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα  βγαίνει απ’ όσα τράβηξε ο Αρης χθες στο «Ελ Πάσο» από τον διαιτητή κ. Μπλούνα.

 

Βεβαίως κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πίστεψε ότι τέτοιες συναντήσεις οχυρώνουν μία ομάδα. Κι έτσι ο Αρης, 12 ουσιαστικά αγωνιστικές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, άρχισε να έχει ανασφάλειες.

 

Οι ισοπαλίες με τα Τρίκαλα και με την Καλλιθέα «ψαλίδισαν» τη διαφορά στους +2 βαθμούς από τον δεύτερο ΟΦΗ και λογικά στους +4 βαθμούς από την τρίτη Παναχαϊκή (αγωνίζεται σήμερα). Κι αν το αποτέλεσμα με τα Τρίκαλα μπορεί κάποιος να πει ότι ίσως ήταν και μέσα στο πρόγραμμα, το χθεσινό στο «Ελ Πάσο» ήταν αδικαιολόγητο. Παρότι οι κίτρινοι δικαίως φωνάζουν για την ακύρωση του γκολ του Διαμαντόπουλου και δημιούργησαν ένα κάρο ευκαιρίες, εκείνο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα.Οι νίκες είναι που εξάγνισαν φέτος τις τραγικές εμφανίσεις κι αυτή ήταν το ζητούμενο και στον χθεσινό αγώνα, απέναντι σε μία από τις αδύναμες ομάδες της κατηγορίας.

 

Από τη στιγμή πού ο Αρης «πέταξε» βαθμούς είναι λογικό το αποτέλεσμα να περνάει μέσα από μικροσκόπιο. Το τι φταίει το ξέρουν σίγουρα καλύτερα ο Μυροφορίδης και ο Σπανός.

 

Φταίει η διαχείριση του έμψυχου υλικού, η ποιότητα του ρόστερ, οι διοικητικοί χειρισμοί ή το κλίμα στην ομάδα; Ο,τι κι αν φταίει το αποτέλεσμα έχει τον ίδιο παρονομαστή. Οπότε ο καθένας ας πάρει το μερίδιο της ευθύνης που του αντιστοιχεί κι ας μην ψάχνουν εχθρούς.

 

Ο Καρυπίδης διοικεί χωρίς αντιπολίτευση γιατί ο κόσμος την ανάγκη την έχει κάνει φιλότιμο, ενώ μνηστήρες για την ΠΑΕ δεν υπάρχουν στον ορίζοντα. Οσο για τους αντιπάλους των κίτρινων είναι ομάδες οι οποίες έχουν μπάτζετ κατά 70% μικρότερο από αυτό του Αρη.

 

Οπότε περισσότερο χρήσιμη και ουσιαστική θα είναι η ενδοσκόπηση απ’ ότι οι αφορισμοί και οι απειλές προς άγνωστους αποδέκτες. Είναι σύνηθες να κατασκευάζονται από τους προέδρους εχθροί προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες. Αν ο κ. Καρυπίδης έχει στοιχεία για τους εχθρούς του Αρη θα πρέπει να τους καταγγείλει με ονοματεπώνυμο. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ στον Αρη αυτή η πολιτική.

 

FOCUS

Εχει αξία ακόμη και το ένα ευρώ που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος για τη σωτηρία της ΚΑΕ Αρης, αλλά το ποσό των 2.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε στον αγώνα με τα Τρίκαλα από τη διάθεση των κουπονιών, επιβεβαιώνει την άποψη ότι το επαγγελματικό μπάσκετ έχει ανάγκη από επιχειρηματίες και όχι από… μυαλά.

X