ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Η πουτ@ν@ θέλει να κρυφτεί και... η χαρά δεν την αφήνει»

«Η πουτ@ν@ θέλει να κρυφτεί και... η χαρά δεν την αφήνει»

«Βούτυρο στο ψωμί» των δύο χαλίφηδων τα όσα συμβαίνουν με τον εθνική και τον Αναστασιάδη - Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα της εθνικής, μέσα από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα εκείνα που αποδεδειγμένα εκτελούν τυφλά εντολές των αφεντικών τους – επί του προκειμένου των δύο χαλίφηδων - που στοχεύουν ολοφάνερα στην κατάληψη και στον έλεγχο της ΕΠΟ, καταλήγεις σε αυτό που υποστηρίζει ο θυμόσοφος λαός λέγοντας σε παρόμοιες περιπτώσεις το: «Η που@να θέλει να κρυφτεί και... η χαρά δεν την αφήνει». Τρελό πανηγύρι στην κυριολεξία που ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για την τελική επίθεση, ώστε να ολοκληρωθεί η άλωση της εθνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η συνοχή βέβαια της οποίας εδώ και αρκετό καιρό είχε θρυμματιστεί και η αμφισβήτηση της ηγεσίας της, είχε εμπεδωθεί με προδοσίες εκ των έσω.

 

Το ετερόκλητο δίδυμο και τα φερέφωνα του «ξεσπάθωσαν» όχι από τον καημό και τον πόνο τους για τις ήττες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και για όποια λάθη του κόουτς, αλλά από την ουρανόπεμπτη κατά την άποψη τους ευκαιρία, η οποία τους δίνει το δικαίωμα να «μετακυλήσουν» το θέμα από εκεί που λογικά θα έπρεπε να είναι – σε θεσμικό δηλαδή επίπεδο – στο δικό τους γήπεδο.

 

Στην έδρα δηλαδή που έστησαν μετά τη διάλυση της συμμαχίας των τριών, οι οποίοι ξεκίνησαν την εξυγίανση και το ξεθεμέλιωμα της παράγκας. Εκεί έστησαν το επιτελείο τους με τις δραστηριότητες τους - σκοτεινές ως επί το πλείστον - να αποσκοπούν πως θα καταφέρουν ο καθένας για λογαριασμό του ή και από κοινού γιατί αυτοί δεν έχουν ηθικές αναστολές για όσα βρώμικα έχουν εκστομίσει ο ένας για τον άλλον, ώστε να πετύχουν τον απόλυτο έλεγχο της, μοιράζοντας προφανώς ρόλους, προνόμια και αβάντες.

 

Έμειναν οι δυο τους χαλίφηδες και ισχυροί μετά την απομάκρυνση λόγω αηδίας από όσα βίωσε του Σαββίδη, τόσο από τη δική τους συμπεριφορά όσο και από την πικρή εμπειρία της απώλειας ενός τίτλου με τη νέα κατάσταση. Συναντήθηκαν χωρίς να το δείξουν στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δηλαδή στο ότι έπρεπε να βγει από τη μέση ο Γραμμένος που τον θεωρούσαν άνθρωπο του Ιβάν. Αυτό ήταν το φτηνό και φαιδρό άλλοθι τους για τη ξεδιάντροπη συμπεριφορά τους. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

 

Γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ όχι απλά δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος Σαββίδη ώστε να εκτελεί και τις εντολές του, αλλά ο ίδιος είχε τη δική του φιλοσοφία και τακτική και το σοβαρότερο, όπως και το προαναφέραμε, επί των ημερών του εκλάπη ένας τίτλος από τον ΠΑΟΚ κι έμεινε ατιμώρητος ένας διαιτητής ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σε αυτό το ποδοσφαιρικό έγκλημα.

 

Το δίδυμο από καιρό, επηρεάζοντας επιρρεπείς στην προδοσία και αδύναμους συμβούλους της ομοσπονδίας, είχε καταφέρει να φτιάξει δύο φατρίες εντός διοίκησης. Μια ερυθρόλευκη και μια κιτρινόμαυρη. Αυτές για αρκετό καιρό λειτουργούσαν αποσταθεροποιητικά και αποτελούσαν για το νυν πρόεδρο μια κινούμενη άμμο στην οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να παγιδευτεί. Πιστεύω ότι τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, οι χαλίφηδες τα μέτρησαν κι εκτίμησαν ότι μάλλον ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Το οποίο ομολογουμένως ήταν πολύ επιδέξιο και αρκετά σφοδρό.

 

Αν διαβάζατε χθες και προχθές με ποιο τρόπο η ελεγχόμενη προπαγάνδα των δύο ισχυρών έδεσε και εμφάνισε το θέμα που προκλήθηκε με τις δύο ατυχείς εμφανίσεις της εθνικής και τα λάθη του κόουτς, είμαστε σίγουροι ότι εύκολα θα αντιλαμβανόσασταν που το πήγε και που μπορούσε ακόμη να το πάει στοχευμένα και προγραμματισμένα το όλον θέμα, ο ετερόκλητος συνασπισμός.

 

Ήταν φανερό πως μέσα από όλα όσα σκληρά κι επιθετικά διέρρευσαν δεν έβγαινε ο καημός και ο πόνος για την εθνική ομάδα, αλλά αντίστοιχα για την ΕΠΟ. Την άλωση της οποίας αναμένουν να ολοκληρώσουν πολύ σύντομα, από τη στιγμή που η κατάληψη της και ο έλεγχος της ως ένα σημείο έχει επιτευχθεί με την εσωτερική αποσύνθεση και τη δημιουργία μιας εκ των έσω αδίστακτης αντιπολίτευσης.

 

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι σύντομες και με συγκεκριμένο ορίζοντα την 28η Ιουνίου στην ετήσια γενική συνέλευση, εκεί όπου θα βγουν πλέον ακόμη πιο φανερά τα μαχαίρια και θα δει άνετα το πανελλήνιο τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και καιρό και ποιος ήταν ο πόνος και καημός κάποιων αδίστακτων για την εθνική μας ομάδα.

 

ΥΓ: Και πάλι δεν «μιλήσαμε» για μεταγραφές. Δεν υπήρξε όμως καμιά σημαντική κίνηση χθες. Ήδη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις και μόνη πινελιά (ας την πούμε έντονη) έναν 35χρονο με σχετικά καλό όνομα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/6)

X