ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πότε θα κάνει ξαστεριά…

Πότε θα κάνει ξαστεριά…

Το γινόμενο του χρόνου με τη δουλειά εκφράζει στο ποδόσφαιρο και την επιτυχία αλλά και την αποτυχία.

Το γινόμενο του χρόνου με τη δουλειά εκφράζει στο ποδόσφαιρο και την επιτυχία αλλά και την αποτυχία. Η θέση αυτή εκφράστηκε από τον Μπράιαν Κλαφ, όταν ρωτήθηκε για την επιτυχία του στη Νότινγχαμ Φόρεστ (ρίζωσε για 18 χρόνια) και την αποτυχία στη Λιντς (έμεινε, δεν έμεινε ένα …φεγγάρι).

 

Ο σερ Ματ Μπάσμπι μένοντας στη Μαν. Γιουνάιτεντ ως προπονητής μετά την τραγωδία της 6ης Φεβρουαρίου 1958 Μπάσμπι ζήτησε 10ετή προθεσμία από την διοίκηση της. Κι από τον κόσμο της βεβαίως, βεβαίως. Και τούτο – όπως είχε πει – για να την οδηγήσει στον ευρωπαϊκό θρόνο. Όπως κι εγένετο.

 

Με λίγα λόγια; Δεν αρκεί ο χρόνος ή η πολλή δουλειά ή το άθροισμα τους για να αποδώσει μία επένδυση στο ποδόσφαιρο. Είναι απαραίτητος ο πολλαπλασιασμός τους…

 

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν – κι εδώ εξηγούμαστε απλά, για να μην παρεξηγούμαστε – δεν θα έπρεπε να είναι ανάλογη η αριθμητική πράξη και στον ΠΑΟΚ; Δεν είναι. Δεν είναι πέρυσι. Δεν ήταν προπέρσι. Δεν είναι κι εφέτος. Και κατά την ταπεινή μας άποψη από την έλλειψη αυτής της πράξης αναβλύζουν όλα τα κακώς κείμενα.

 

Με άλλα λόγια; Και χρόνο δεν είχε το «πακέτο» Φρανκ Άρνεσεν κι Ιγκόρ Τούντορ. Και πολλή δουλειά δεν έκανε. Αποτέλεσμα; Μηδέν επί μηδέν, μηδέν!

 

Οφείλουμε βέβαια, να παραδεχθούμε, πως ανήκουμε σε εκείνους οι οποίοι υποκλίθηκαν στην επιλογή του Δανού από τον Ιβάν Σαββίδη στις 27 του περασμένου Μαΐου. Θεωρούσαμε τότε, πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε βρει τον ορθό δρόμο για την πρόοδο της. Την αγωνιστική, έτσι; Για την οικονομική; Όσο υπάρχει ο »τσάρος» στην Τούμπα είναι οικονομικά υπερδύναμη η ΠΑΕ ΑΠΟΚ.

 

Πλανηθήκαμε πλάνην οικτράν με τον Φρανκ Άρνεσεν. Επίτηδες να το έκανε, τέτοια βλάβη (αγωνιστική) δεν θα προκαλούσε. Δεν ανήκουμε πάντως, σε όσους έπεσαν από τα σύννεφα με το «διαζύγιο» του.

 

Πάει όμως, τελείωσε. Και δεν μπορούμε, να πούμε πως είναι πάθημα για τον Ιβάν Σαββίδη. Έτσι ώστε να του γίνει μάθημα. Τον χρόνο να γυρνούσαμε πίσω… Από τον Φεβρουάριο του 2016 στον Μάιο του 2015… Να δρομολογούσαμε εξ΄ αρχής πάλι, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Ιβάν Σαββίδης τεχνικό διευθυντή αξίας του Φρανκ Άρνεσεν θα ήθελε. Που να ήξερε ότι ο Δανός θα τα φόρτωνε στον κόκορα; Που να φανταζόταν ότι ο Δανός θα έκανε μπάχαλο; Και με προπονητή και με παίκτες;

 

Σημασία πάντως, έχει ότι αφ’ ενός ο γέγονε κι αφ’ ετέρου τι μέλλει γενέσθαι. Κατά πως φαίνεται δε (εάν βλέπουμε καθαρά)… Το τοπίο είναι ομιχλώδες! Και ξαστεριά σύντομα δεν προβλέπεται.

 

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X