ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πώς συνδέεται η σοκολάτα με την υπέρταση

Πώς συνδέεται η σοκολάτα με την υπέρταση

Όλα όσα πρέπει να μάθετε

 

Η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, δρ. Karin Ried, δήλωσε: “Έχουμε διαπιστώσει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει σε μέτριο βαθμό την αρτηριακή πίεση για άτομα με υπέρταση, αλλά όχι για άτομα με φυσιολογική αρτηριακή πίεση”.

 

 

Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, για να διαπιστωθεί εάν η μαύρη σοκολάτα ή ακόμα και τα ροφήματα με κακάο θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε κάποια μακροχρόνια θεραπεία για την υπέρταση.

 

 

Οι... προφανείς πιθανές επιπτώσεις

 

Ο βρετανικός φιλανθρωπικός οργανισμός υγείας Blood Pressure Association ανέφερε, ότι η έρευνα ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά απαιτούνται περισσότερες μελέτες.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Mike Rich, δήλωσε: “Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με την περιστασιακή κατανάλωση γλυκών, αλλά η κατανάλωση υπερβολικής σοκολάτας μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Αυτή με τη σειρά της θα αυξήσει, αντί να μειώσει, την αρτηριακή πίεση. Οπότε, δε συνιστούμε σε καμία περίπτωση να αρχίσετε να τρώτε πολλές μαύρες σοκολάτες”.

 

Η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, νόσων των νεφρών, εγκεφαλικών επεισοδίων και αγγειακής άνοιας. Μόνο μια εξέταση για την πίεση του αίματος αποκαλύπτει εάν κάποιος πάσχει από υπέρταση.

 

πηγή: iatropedia.gr

X