ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολλούς και πολύ προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ…

Πολλούς και πολύ προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ…

Η εξαιρετική εμφάνιση του Δικεφάλου κόντρα στην Λάρισα απέδειξε πως υπερτερεί έναντι των υπολοίπων στην κούρσα του πρωταθλήματος

Η παράσταση στην Τούμπα – επειδή περί παράστασης πρόκειται – είχε και σκορ (αδικείται κατάφωρα ο ΠΑΟΚ  από τις διαστάσεις του) είχε και θέαμα. Με αυτήν γοήτευσε φίλους κι απογοήτευσε εχθρούς. Συνάμα βέβαια, έσπειρε πονοκεφάλους χθες…

 

Αυτός ο  ΠΑΟΚ με αυτόν τον κόσμο, στην Τούμπα (επειδή εκεί θα στεφθεί ο Πρωταθλητής) δεν χάνει την στέψη! Κόντρα στη Λάρισα εκδόθηκε πιστοποιητικό ανωτερότητας. Και σε ό,τι αφορά την άμυνα του και σε ό,τι αφορά την επίθεση του. Κυρίως όμως, σε ό,τι αφορά και στο θέαμα πέρα από το σκορ.

 

Πάνω που λέγαμε χθες - πριν την εκπληκτική παράσταση - πως ακόμη δεν παίζει μεγάλη μπάλα… Δαγκώσαμε (με μεγάλη ευχαρίστηση, μάλιστα) την γλώσσα μας. Έτσι σήμερα λέμε, πως παίζει και μεγάλη μπάλα. Τούτο δε, γοητεύοντας τους φίλους του κι απογοητεύοντας του εχθρούς του.  

 

Το άλμα στην απόδοση ισχύος και προσφοράς θεάματος οφείλεται γενικά, στην ολοένα και εντυπωσιακότερη βελτίωση στη λειτουργία του. Έργο – το είπαμε, το λέμε και θα το λέμε – διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας. 

 

Ειδικά για χθες, οφείλεται στην επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα.. Ο Ολλανδός (όσο είχε αστείρευτες δυνάμεις, για να τα λέμε τα πάντα, όλα…) από το Σουρινάμ με τις πινελιές του άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ. Η τεχνική του έδωσε άλλου επιπέδου οντότητα. Με τα γκέμια του στα χέρια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ… Ο «δικέφαλος» απογειώθηκε σε πρωτοφανή ύψη ποιότητας για το ελληνικό φουτμπόλ!

 

Κοντά του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Σε μεγάλα κέφια ο Πορτογάλος απέδειξε για πολλοστή φορά πως η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, είναι μία από τις αιτίες της προέλασης στο «μέτωπο» για τον τίτλο. Ο «κάπτεν» είναι δίχως δεύτερη κουβέντα άλλη κλάση. Είναι άλλου είδους ταραχή. Το πιο λαμπρό αστέρι του «γαλαξία» του «δικέφαλου».

 

Δίπλα τους ο … μασκοφόρος «Τεν Τεν». Ξεχείλιζε ουσία ο Δημήτρης Πέλκας. Μετά από πολύ καιρό ο διεθνής επιτελικός καθίσταται ξεχωριστός πλέον, κι ως σοβαρός. Η αλλαγή στις σκέψεις και στις πράξεις του ανοίγουν πεδίον δόξας λαμπρόν…

 

Παραδίπλα ο Φερνάντο Βαρέλα! Ο εκ Κάπο Βέρντε ορμώμενος ογκόλιθος άργησε (για να λέμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη) αλλά δικαίωσε τη μεταγραφή του. Η παρουσία του εμπνέει ασφάλεια στην άμυνα αλλά… Χθες, απέπνευσε και την αύρα του ΠΑΟΚ η οποία τον καθιστά διαφορετικότερο κι ανώτερο. Ως εκ τούτων και κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, σήμερα!

 

Ο Φερνάντο Βαρέλα και το βλαστάρι του ως ballboy από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ προσέφεραν σε εικόνες (…των πανηγυρισμών τους στο 2-0) το ξεχωριστό. Την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

 

Οικογένεια – λένε – δίχως αγάπη είναι δένδρο δίχως ρίζες. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ με τις ρίζες της να φθάνουν στον πυρήνα της γης εξελίσσεται σε δυσθεώρητο πλάτανο, τον οποίο ποτίζει με το ασίγαστο πάθος ο κόσμος του.

 

Ξέρετε κι άλλες ομάδες με τον πατέρα να σκοράρει και να πανηγυρίζει με το γιό του στο γήπεδο; Αυτή η ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ τον κάνει, να ξεχωρίζει. Να υπερτερεί.

 

Αυτή κάνει τους φίλους του να ευτυχούν. Τους εχθρούς του να δυστυχούν. Αυτή ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της χθεσινής εκπληκτικής παράστασης η οποία πολλούς και πολύ προβλημάτισε. Συνάμα έσπειρε πονοκεφάλους.

 

Μόνον που ανάμεσα σε όσους προβληματίζονται και πονοκεφαλιάζουν είναι πλέον, κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ναι αλλά ο δικός του πονοκέφαλος (να βγάζει ενδεκάδα από μια πλειάδα) είναι ο γλυκύτερος στον κόσμο. Και το δικό του πρόβλημα ζηλεύουν και ποθούν όλοι οι άλλοι…

X