ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολλά αβαντάζ, τον καθιστούν ακλόνητο φαβορί για το νταμπλ

Πολλά αβαντάζ, τον καθιστούν ακλόνητο φαβορί για το νταμπλ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ και τα πολλά αβαντάζ που έχει για να κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο

Πρέπει να το λέμε κάθε μέρα, για να το εμπεδώσουμε εμείς, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες, ο προπονητής και, γενικά, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ: Η ομάδα φέτος αρχίζει την αγωνιστική περίοδο με πολλά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα.

 

Την ώρα που ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ψάχνονται, είτε γιατί προσπαθούν να βρουν αξιόλογους παίκτες, είτε γιατί οι νέοι προπονητές τους προσπαθούν να καταλάβουν πού βρίσκονται, για τον ΠΑΟΚ τα πιο βασικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αυτή την εποχή είναι λυμένα και, μάλιστα, με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή. Εχει δεδομένη από πέρσι ομοιογένεια, έχει ήδη δουλεμένο οικογενειακό κλίμα, είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ο προπονητής ξέρει τους παίκτες, οι παίκτες ξέρουν τον προπονητή και όλοι δουλεύουν στα ίδια συστήματα, με τον τρόπο που συνήθισαν. Αυτοί που επέστρεψαν από δανεισμό είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστούν, οπότε ουσιαστικά το μόνο που έχει να κάνει ο Λουτσέσκου είναι να «σετάρει» στο σύνολο τον Χατσερίντι και τον Ζαμπά. Είναι, όμως, εύκολη δουλειά για έναν κόουτς να εντάξει στο σύνολο δύο παίκτες, όταν αυτό το σύνολο, με τον τρόπο που λειτουργεί, είναι δικό του δημιούργημα.

 

Το μεγάλο ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ικανοποιήθηκε η επιθυμία του Ρουμάνου τεχνικού να συμμετάσχει στην προετοιμασία το 90% του νέου ρόστερ. Αν υποτεθεί ότι θα αποκτηθούν ακόμη ένας ή δύο παίκτες από εδώ και πέρα, μιλάμε ουσιαστικά γι’ αυτή την αναλογία. Δύο στους 25-26, δεν είναι πρόβλημα. Ας έρθουν και αργότερα. Αρκεί να μην έρθουν στα τέλη Αυγούστου, όπως γινόταν όλα τα τελευταία χρόνια.

 

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει την κούρσα πολύ πιο έτοιμος και «δεμένος» από όλους τους πιθανούς ανταγωνιστές του. Κι αν η ομάδα κάνει μια καλή αρχή, πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ. Θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει είτε τον έναν τίτλο είτε τον άλλο. Κι αυτό, σε συνδυασμό, με την ετοιμότητα και την αγωνιστική αξιοπιστία του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν βλέπω με τίποτε ότι θα είναι καλύτεροι από πέρσι και ότι θα μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ.

 

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πόσο έτοιμη και ικανή θα είναι η ομάδα να αποκλείσει τρεις ισχυρούς αντιπάλους για να εξασφαλίσει πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολη αποστολή αυτή, όχι μόνο γιατί οι… Βασιλείες δεν είναι… Πλατανιάδες, αλλά και γιατί τα χρονικά περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά. Ο ΠΑΟΚ πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ισχύει βέβαια για όλες τις ευρωπαικές ομάδες. Καμία Βασιλεία και κανένας Αγιαξ δεν μπορεί να είναι πανέτοιμος, αλλά  δεν θα τραβήξουμε ζόρι γι’ αυτούς. Ο ΠΑΟΚ μας ενδιαφέρει και για να κατορθώσει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τρεις μεγάλες προκρίσεις, πρέπει όλοι να πατήσουν το γκάζι. Όχι μόνο ο Λουτσέσκου και οι παίκτες, αλλά και οι διοικούντες, για να εντάξουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς στην προετοιμασία και το υπόλοιπο 10% του νέου ρόστερ…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (26/6)

X