ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολιτική στο ποδόσφαιρο με εργαλείο την ΕΡΤ

Πολιτική στο ποδόσφαιρο με εργαλείο την ΕΡΤ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το ποδόσφαιρο που γίνεται εργαλείο άσκησης πολιτικής των κυβερνήσεων μέσω της ΕΡΤ

Μύλος! Το ποδόσφαιρο εργαλείο άσκησης πολιτικής όλων των κομμάτων και κυβερνήσεων. Ανεξάρτητα από μπλε, κόκκινους, πράσινους, ροζ… Όλοι το αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκεπτικό. Πώς θα υφαρπάξουμε ψήφους, ποιοι είναι δικοί μας, ποιοι βρίσκονται απέναντι. Όσα συμβαίνουν με τα την ΕΡΤ και το ράβε ξήλωνε των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελούν την τελευταία απόδειξη.

 


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές μοίραζε στις ΠΑΕ δεκάδες εκατομμύρια μέσα από την αγορά των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων από την ΕΡΤ. Τα έβγαζε από την τσέπη της; Όχι βέβαια. Ας είναι καλά οι Έλληνες φορολογούμενοι που χωρίς να θέλουν η χωρίς να ερωτηθούν πληρώνουν το περιβόητο χαράτσι για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Κι από την στιγμή που πληρώνουν άλλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε και υποσχέθηκε εκατομμύρια καλοπιάνοντας τους πάντες μήπως και τσιμπήσει καμία ψήφο παραπάνω…

 

 

Με την αλλαγή στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία πήρε μια γενναία απόφαση χωρίς όμως να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. «Κούρεψε» τα ποσά που είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενοι κατά 45% στην Σούπερ λίγκα και κατά 60% στην Σούπερ λίγκα 2. Κανονικά η ΕΡΤ δεν μπορεί να πληρώνει τους προέδρους των ΠΑΕ πόσο περισσότερο όταν το προϊόν που παράγουν οι ομάδες ξύνει τον πάτο του βαρελιού της αναξιοπιστίας. Οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους για να γεμίζουν τις τσέπες των προέδρων.

 

Μόνο που το νόμισμα έχει και δεύτερη όψη. Οι πρόεδροι προκειμένου να «τσεπώσουν» τα εκατομμύρια είχαν συμφωνήσει και προχώρησαν στην περιβόητη αναδιάρθρωση με ένα και μόνο αντίτιμο. Να τα πάρουν! Την αναδιάρθρωση την έκαναν, το αντίτιμο όμως θα το πάρουν μισό. Και γι΄ αυτό φωνάζουν σήμερα δικαιολογημένα. Παράδειγμα ο ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάστηκε και περίμενε να εισπράξει 1.5 εκατομμύριο. Με τα νέα δεδομένα θα εισπράξει 600.000 ευρώ. Ακόμη και τώρα είναι πολλά! Η ΕΡΤ δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει αυτό το ποσό από τις διαφημίσεις που θα προβάλει την ώρα των αγώνων της ομάδας των Ιωαννίνων. Να γιατί σήμερα δικαιούνται να φωνάζουν όλοι!

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/8)

X