ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολιτική σκληρής λιτότητας ή… εταιρική εξυγίανση μέσω ανάπτυξης;

Πολιτική σκληρής λιτότητας ή… εταιρική εξυγίανση μέσω ανάπτυξης;

Οι αποφάσεις της ΚΑΕ Αρης θα δείξουν την τακτική που θα ακολουθήσει στον επόμενο χρόνο

 

Δύο αποφάσεις θα δείξουν τις πραγματικές διαθέσεις του Αρη επί της πολιτικής που θα ακολουθήσει (τουλάχιστον) για την επόμενη χρονιά. Το ύψος του αγωνιστικού προϋπολογισμού και η επιλογή της επί της προοπτικής συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο ζητήματα τα οποία είναι αλληλένδετα. Υπό την έννοια ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί πολιτική σκληρής λιτότητας με αγωνιστικό προϋπολογισμό ο οποίος θα κυμαίνεται στα 300.000 ευρώ, τότε θα στοιχειοθετεί αφέλεια ενδεχόμενη παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Γιατί το συγκεκριμένο ποσό όχι μόνο είναι χαμηλό για να ανταποκριθεί η ομάδα στις απαιτήσεις δύο θεσμών, αλλά ακόμη και σ’ αυτόν της Basketleague.

 

Συνεπώς, το ερώτημα είναι, τι πολιτική θα εφαρμοστεί. Πριν καλά-καλά δημιουργηθούν οι συνθήκες παραμονής του Βαγγέλη Αγγέλου, σε μια συζήτηση που είχε ο τελευταίος με τον Δημήτρη Γουλιέλμο, είχε σημειώσει ότι θα προσαρμοστεί σε πάσης φύσεων δεδομένα. Είτε δηλαδή αποφασιστεί η οριοθέτηση του μπάτζετ κάτω από τα 300.000 ευρώ, είτε επικρατήσει (η λογική επί της ουσίας) άποψη των άμεσων συνεργατών του Δημήτρη Γουλιέλμου οι οποίοι είναι υπέρ της τοποθέτησής του κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

 

Η πολιτική λιτότητας (πολύ χαμηλό μπάτζετ και άρνηση συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) προφανώς και δεν είναι… ελκυστική για τον κόσμο ενώ δεν διασφαλίζει και την ομαλότητα επί των οικονομικών της ομάδας. Υπό την έννοια ότι μπορεί η εταιρία να μειώσει τα έξοδα της κατά 20-30 τοις εκατό αλλά η πολιτική της να μην γίνει αποδεκτή σε εμπορικό επίπεδο αλλά και από τον ίδιο τον κόσμο Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνυπολογιστεί μαζί με το ενδεχόμενο απώλειας εισιτηρίων διαρκείας λόγω της ανόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Superleague καθώς επίσης και του ότι το πακέτο των 13 εντός έδρας αγώνων είναι φτωχό ακόμη και για εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν μέσω του Άρη.

 

Το… μήνυμα που έχει σταλεί από την ΚΑΕ Αρης είναι ότι η οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη της προσπάθειας άρσης της ποινής απαγόρευσης των μεταγραφών. Επί τούτου, είναι δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια και μένει να φανεί αν θα συναντήσει τη συγκαταβατικότητα των πιστωτών κι αν επί της ουσίας δημιουργούν οι προϋποθέσεις επιστροφής στην κανονικότητα.

 

X