ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολύ καλό σημάδι ο ρεαλισμός που δείχνει η διοίκηση του Ηρακλή

Πολύ καλό σημάδι ο ρεαλισμός που δείχνει η διοίκηση του Ηρακλή

Ομάδα καθαρή από χρέη, με ώριμη διοικητική φιλοσοφία, αλλά χωρίς ακόμα βιώσιμη οικονομική λύση

Στην αρχή το κίνητρο ήταν η ευαισθησία τους για τον Ηρακλή. Ομάδα που αποτελεί κομμάτι της ίδιας τους της ζωής.

Την έβλεπαν να βρίσκεται το περασμένο καλοκαίρι στα όρια της διάλυσης και σπάραζε η ψυχή τους. Τα διλλήματα πάρα πολλά. Από τη λύση-μαξιλάρι της συνένωσης με άλλη ομάδα και τη συμμετοχή της στο τοπικό Πρωτάθλημα, μέχρι το στοίχημα της συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Στοίχημα με μοιρασμένες τις πιθανότητες επιτυχίας. Η ομάδα βουτηγμένη στα χρέη, το ρόστερ δεν είχε oύτε έναν παίκτη και χωρίς χρηματοδότη. Τελικώς η ανάγκη έγινε φιλότιμο, η πολιτική της διοίκησης ήταν «σεμνά και ταπεινά» και κυρίως «όλα στο φως».

 

Αυτό που φάνταζε το περασμένο καλοκαίρι αδύνατο έγινε τελικώς δυνατό και το στοίχημα κερδήθηκε. Η εξίσωση προσπάθεια/αποτέλεσμα έβγαλε θετικό πρόσημο, ο Ηρακλής κέρδισε το στοίχημα και επέστρεψε στην Football League. Καθαρός από χρέη, με ώριμη διοικητική φιλοσοφία, αλλά χωρίς βιώσιμη οικονομική λύση στα διοικητικά. Κι αυτό δεν είναι θέμα το οποίο μπορεί να το διαχειριστεί κάποιος απλώς με τη δύναμη της ψυχής και με όπλο την αγάπη για τον σύλλογο.

 

Ο Ηρακλής έχει δύο επιλογές: ή να βρει ισχυρό οικονομικό παράγοντα με διάθεση να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ή να δημιουργήσει συνθήκες για ένα πολυμετοχικό σχήμα το οποίο θα λειτουργήσει τεχνοκρατικά. Η πρώτη περίπτωση θα ήταν εξαιρετική, αλλά θεωρητικά συγκεντρώνει μεγάλες δυσκολίες με δεδομένο ότι η λύση θα πρέπει να είναι με… όνομα και διεύθυνση. «Καμμένοι» στον ιστορικό σύλλογο από λύσεις τύπου Παπαθανασάκη φυσούν και το… γιαούρτι γιατί δεν αντέχουν άλλες περιπέτειες.

 

Βεβαίως ο επιχειρηματίας που θα εμπλακεί διοικητικά με τη νέα ΠΑΕ Ηρακλής σαφώς και κάτι θα θέλει να κερδίσει. Σεβαστό, αρκεί αυτό να είναι νόμιμο και το παρεπόμενο μίας σοβαρής διοικητικής προσπάθειας και των επιτυχιών της ομάδας. Η δεύτερη λύση, η οποία φαντάζει ως σενάριο β’ δεν είναι αδύναμη, αλλά θέλει δουλειά, σχεδιασμό και ανθρώπους που θα εμπνεύσουν. Σε εποχές οικονομικής κρίσης και μ’ ένα απαξιωμένο ποδοσφαιρικό προϊόν χρειάζεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να πείσεις πολλούς να βάλουν λίγα. Μπροστά όμως σ’ ένα πιθανό αδιέξοδο και με δεδομένο ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να επιβιώσει, η μάχη θα πρέπει να δοθεί.

 

Το δυστύχημα είναι ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος με τους ανθρώπους της σημερινής διοίκησης, οι οποίοι όμως σε κάθε περίπτωση δείχνουν ότι διαχειρίζονται το θέμα με ρεαλισμό. Κι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι.

 

FOCUS

Ο Πάκο Ερέρα έχει ποδοσφαιρική κουλτούρα και εικόνες από σημαντικά πρωταθλήματα. Το ζήτημα είναι αν ο Θόδωρος Καρυπίδης ασπαστεί την φιλοσοφία του ή αν θα προσπαθήσει να του περάσει τη δική του γραμμή. Αυτή για την οποία διαφώνησαν κατά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν πριν την τελική συμφωνία.   

X