ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά την Παρασκευή

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά την Παρασκευή

Στο «κόκκινο» είναι η μισή Ελλάδα και έχει σημάνει συναγερμός.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για φωτιά την Παρασκευή γεγονός που έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές. Δίχως υπερβολή η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για πέντε Περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Η επισήμανση αφορά τις εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία).

 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

 

 

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες, πάντως, ευνοούν το κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Την Πέμπτη ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς και την Παρασκευή θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

X