ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό

Πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για την προσωπικότητα που λείπει από τους εκτός έδρας αγώνες του Άρη

Αν ο χαρακτήρας των ομάδων φαίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια, τότε ο Αρης έχει δρόμο μπροστά του για να χτίσει προσωπικότητα αξιόπιστης ομάδας.

 

Γιατί, αν η ήττα στα Γιάννινα ήταν προϊόν ατυχίας, τότε η χθεσινή στη Νέα Σμύρνη ήταν συνέπεια ανώριμης συμπεριφοράς και… μνημειώδους ποδοσφαιρικής αφέλειας. Για μια ακόμη φορά οι «κίτρινοι» έσκαψαν ένα λάκκο και βούτηξαν με το κεφάλι δίνοντας τη δυνατότητα σε μια (περιορισμένη ποιοτικά) ομάδα να αναπνεύσει. Αντιθέτως, αυτοί πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό. Και θα μπορούσαν να είχαν βγει εκτός παιχνιδιού από το πρώτο ημίχρονο όπου το αντιπροσωπευτικό στοιχείο ήταν ο ωχαδερφισμός και η «χλιαρή» αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Μια ομάδα η οποία έπρεπε να τρώει σίδερα, δεν είχε δυναμική, ενέργεια, αλλά αργή σκέψη και ήταν μονίμως σε κατάσταση slow motion. Εξαίρεση αποτέλεσε ο φιλότιμος αλλά και τσαπατσούλης Σιώπης.

 

Ο Πάκο Ερέρα είδε αρκετά από τα βασικά χαρτιά του να αποδεικνύονται πολύ αδύναμα. Δυστυχώς γι’ αυτόν, στο ποδόσφαιρο η δυνατότητα των αλλαγών περιορίζεται σε μόλις τρεις διορθωτικές κινήσεις. Ετσι ο Μίτζεν Μπάσα ήταν ο πρώτος που βγήκε κι αν δεν ερμηνεύσει σωστά το μήνυμα, τότε θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Η δική του απόδοση ήταν ο λόγος της καταστροφής του αρχικού πλάνου (4-3-3).

 

Ο Ισπανός επένδυσε στα ίδια χαρτιά στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Εβαλε τη σφραγίδα του, άλλαξε την εικόνα του αγώνα με την ταυτόχρονη διαφοροποίηση του συστήματος (3-4-3), δικαιώθηκε για την επιλογή του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στη δεξιά πλευρά καθώς δημιουργήθηκαν, μόνο όμως που σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο είχε να διαχειριστεί μια κλειστή άμυνα. Ο Ερέρα δεν δικαιώθηκε σε μια κίνησή του. Γνωρίζει ότι δεν διαθέτει τον επιθετικό-δολοφόνο.

 

Ο Γιουνές είναι επιθετικός ο οποίος κατεβάζει μπάλες, βοηθάει στη δημιουργία με τις πάσες του, αλλά για να αποκτήσει χώρο, χρειάζεται να έχει έναν ποδοσφαιριστή δίπλα του. Δεν τον απέκτησε ποτέ κι έτσι με ντουμπλάρισμα από τους στόπερ του Πανιωνίου, εξελίχθηκε σε πολύ εύκολη… τροφή. Γι’ αυτόν τον λόγο η επιθετικότητα του δευτέρου ημιχρόνου δεν μετουσιώθηκε, για τον ίδιο λόγο οι τελικές προσπάθειες των «κίτρινων» ήταν πολύ λίγες συγκριτικά με το επίπεδο υπεροχής του.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/10)

 

X