ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πνέει τα λοίσθια ο Ηρακλής

Πνέει τα λοίσθια ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής πνέει τα λοίσθια και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον μεγαλομέτοχο και τον διαχειριστή της ΠΑΕ. Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Εφόσον είναι οριστική, αφού έτσι παρουσιαζόταν χθες από τους ίδιους, η απόφαση των Ζιαμπάρη, Κυριακίδη, Σαραμαντά να επιμείνουν στην προσφυγή τους για να εξασφαλίσουν εκτός από τα χρήματα που τους οφείλονται και την ελευθερία τους, τότε ο Ηρακλής δεν βρίσκεται απλά στην φάση της αντίστροφης μέτρησης, αλλά του άλματος στο κενό…

 

Βέβαια, όλα αυτά που συμβαίνουν στους «κυανόλευκους» δεν προέκυψαν ξαφνικά. Είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας του Παπαθανασάκη, αρχικά, και του Καγιούλη στην συνέχεια, να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Οι παίκτες του Ηρακλή έχουν χάσει εδώ και μήνες την εμπιστοσύνη στον μεγαλομέτοχο και στον διαχειριστή της ομάδας τους.

 

Αν δεν ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, να τους κρατάει και να τους πείθει για μεγάλο διάστημα να βάζουν την ομάδα πάνω και από τα χρήματά τους, η διάλυση θα είχε έρθει από το προηγούμενο καλοκαίρι.

 

Τώρα πια όλοι ξέρουν ότι χάρη στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έβαλε το συναίσθημα πάνω από το επαγγελματικό του συμφέρον και δεν εξαργύρωσε την επιτυχία του με τους «κυανόλευκους» την προηγούμενη διετία, αποτράπηκε η μαζική φυγή παικτών τον Ιούλιο.

 

Επίσης, δεν υπάρχει κανείς, πλέον, που να αμφιβάλλει ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων του Ηρακλή το τελευταίο τετράμηνο.

 

Κι όσο θυμάται κανείς εκείνες τις ανακοινώσεις περί οικονομικής τακτοποίησης των παικτών από πλευράς διοίκησης, είναι να εξοργίζεται ακόμη περισσότερο, αφού δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να βαφτίζουν το κρέας ψάρι.

 

Διότι, ενώ δίνανε έναν μισθό στους παίκτες, αλλά δεν τους πληρώνανε δόσεις συμβολαίου που είναι έως και δέκα φορές περισσότερα χρήματα, πανηγυρίζανε κιόλας.

 

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Παπαθανασάκης, αλλά και ο Καγιούλης που είναι συνυπεύθυνος, οδηγούσαν στην καταστροφή τον Ηρακλή, καθώς ήταν βέβαιο πως σύντομα οι παίκτες δεν θα άντεχαν και θα αποκτούσαν το δικαίωμα να φύγουν.

 

Ο Ηρακλής πνέει τα λοίσθια και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον μεγαλομέτοχο και τον διαχειριστή της ΠΑΕ. Από δω και πέρα δεν ξέρω αν μπορούν οι «κυανόλευκοι» να ελπίζουν και σε θαύμα.

 

Με τους τρεις που αποχαιρέτησαν χθες τους συμπαίκτες τους κι αν ακολουθήσουν 1-2 ακόμη αυτού του επιπέδου από πλευράς αγωνιστικής αξίας, ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα ενίσχυσης, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και ο Παντελίδης, ο οποίος άναυδος και ανίκανος να παρέμβει παρακολουθούσε χθες τις εξελίξεις.

 

Ο Ηρακλής βρίσκεται αντιμέτωπος με την πλήρη κατάρρευση, με ένα οδυνηρό τέλος, που απειλεί να τον βάλει σε μια περιπέτεια απείρως πιο επικίνδυνη από εκείνη που έζησε τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε μακριά από την Super League.

X