ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πιστολάδες και τραμπούκοι στην υπηρεσία της… μαφίας

Πιστολάδες και τραμπούκοι στην υπηρεσία της… μαφίας

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την επίθεση στον Ουάρντα, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον ΠΑΟΚ και τον ορισμό Αρετόπουλου στο ντέρμπι

Το ποιους εξυπηρετεί η δολοφονική ενέδρα που στήθηκε και από την οποία διέφυγε την ύστατη στιγμή ο Ουάρντα, όπως και ποιοι βολεύονται και ως εκ τούτου κι ελπίζουν (βάσιμα ή όχι δεν έχει σημασία) από την περιπετειώδη διαδρομή ενός απίστευτα κακοστημένου κατηγορητηρίου σε βάρος του ΠΑΟΚ, το αφήνουμε στην κοινή γνώμη για να βγάλει το δικό της συμπέρασμα.

 

Ανεπηρέαστα, δίχως την παραμικρή από μέρους μας προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παγίδευσης. Άλλωστε τόσο οι εμπειρίες της, όσο και οι ενδείξεις και αποδείξεις για τα όσα εξωαγωνιστικά, σκοτεινά κι επικίνδυνα επιχειρούνται, βοηθούν στο να υπάρξει ένα καθαρό πλαίσιο σχηματισμού άποψης και προσέγγισης της κατάστασης που διαμορφώνεται από αυτού του είδους τις εκτροπές.

 

Οι συσχετισμοί επίσης, όπως και οι αντίστοιχοι παραλληλισμοί επί του προκειμένου, βοηθούν για κάποιες πιθανολογήσεις που δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Στο χθεσινό μας σχόλιο και με τον τίτλο: «Η σκοτεινή πλευρά μιας αθέατης μάχης» θελήσαμε να δώσουμε μια εικόνα των όσων απόκρυφων και άγνωστων, ως εκ τούτου εξωθεσμικών και εξωαγωνιστικών κινδύνων και παρεμβάσεων υπάρχουν και απειλούν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επηρεασμοί και παρασκηνιακές ενέργειες σε μια κρίσιμη και κομβική στιγμή. Με διαφορετικό «περίβλημα» κάθε φορά, πότε με σκληρές λεκτικές αντιπαραθέσεις και ακραία διαδικτυακά χτυπήματα και πότε με άγριες επιθέσεις που καταλήγουν σε μερικές των περιπτώσεων ακόμη σε λιντσαρίσματα αντιφρονούντων.

 

Τα θύματα (δημοσιογράφοι, παίκτες, παράγοντες, διαιτητές, απλοί οπαδοί) απροστάτευτα πάντοτε, δεν έχουν ποτέ την προστασία και δεν νιώθουν επίσης ποτέ την ηθική ικανοποίηση  της τιμωρίας των κακοποιών, αφού οι τελευταίοι ποτέ δεν συλλαμβάνονται.  Άσχετα αν είναι οι γνωστοί άγνωστοι που δυστυχώς όμως έχουν και γνωστή ταυτότητα και επίσης γνωστή διεύθυνση. Επανερχόμενοι λοιπόν σε όλους αυτούς τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην αθέατη και σκοτεινή πλευρά του πρωταθλήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε μπροστά στη χθεσινή εγκληματική ενέργεια, που είχε σαν στόχο και θύμα τον Ουάρντα.

 

Τον Αιγύπτιο παίκτη που αγωνίζεται σαν δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο και του οποίου ο πρωταγωνιστικός και ο καθοριστικός ρόλος σε όλα τα παιχνίδια των Περιστεριωτών, φαίνεται πως ανησυχεί και ενοχλεί κάποιους συγκεκριμένους που προφανώς θα επιθυμούσαν την απουσία του, ακόμη και την αγωνιστική του εξαφάνιση. Για αυτούς η «εξουδετέρωση» του Ουάρντα με τον όποιο τρόπο αποτελούσε το βασικό στόχο της αδίστακτης ενέργειας τους. Στο σοβαρό επεισόδιο οι τραμπούκοι έδειχναν ότι δεν ένιωθαν τον παραμικρό φόβο της αποκάλυψης, πολύ περισσότερο και της σύλληψης. Άλλωστε ποτέ δεν έχουν πληρώσει ως τώρα, για όσες εγκληματικές αποστολές αναλαμβάνουν. Στην ουσία και με δυο λόγια κάποιοι υποψιασμένοι στο χώρο που συνεχώς αναφέρονται στο ότι υπάρχει ο κίνδυνος αλλοιώσεων των συνθηκών του πρωταθλήματος, δικαιώνονται σε απόλυτο βαθμό μάλιστα, βλέποντας αυτού του είδους τις ενέργειες.

Αφήνοντας στην άκρη την περίπτωση Ουάρντα και προσεγγίζοντας μια άλλη περίπτωση ασφαλώς διαφορετικού επιπέδου και μακράν της αποκρουστικής προηγούμενης, έχουμε υποχρέωση να μείνουμε για λίγο και σε κάποιες θεσμικές υπερβολές και παρεκκλίσεις από τα ειωθότα ανάμεσα στις οποίες, κυρίαρχη θέση έχει η «πρωτοβουλία» του Πειραιώτη Υφυπουργού Αθλητισμού να κινηθεί για πρώτη φορά με διαδικασία εξπρές για την κλήση προς απολογία του ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν  (μάλλον δεν συνέβησαν) στα Γιάννινα.

 

Η πρώτη εισαγγελική εκτίμηση έκρινε τα όσα προσκομίστηκαν στοιχεία σαν πταίσματα και ως εκ τούτου σαν στοιχεία που δεν δικαιολογούσαν παραπομπή με άρθρα που αφορούσαν αφαίρεση βαθμών και τιμωρίες έδρας. Αυτή όμως αναθεωρήθηκε και πέρασε σε δεύτερο βαθμό, συνοδευόμενη με το άρθρο το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ανεφάρμοστο στην πρώτη εισαγγελική ανάγνωση. Ανεξήγητα, πρωτάκουστα και δυσνόητα πράγματα. Ίσως θα πρέπει ο κ. Βασιλειάδης να βγει και να πει το λόγο για τον οποίο για πρώτη φορά οδηγήθηκε σε κάτι που δεν το είχε κάνει ποτέ και ως εκ τούτου εθεωρείτο εκτός πλαισίου κανονικότητας μέχρι τώρα.

 

ΥΓ: Ο ορισμός του Αρετόπουλου άλλη μια επιβεβαίωση της στήλης, η οποία προέβλεψε χθες ότι η ΚΕΔ θα επιλέξει τον πλέον πρόθυμο να εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό σε αυτό το καθοριστικό παιχνίδι. Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν μέλος του συνδέσμου φίλων του δαφνοστεφανομένου στη γενέτειρα του (Τρίκαλα) και συμμετείχε μάλιστα σε οργανωμένες εκδρομές των γαύρων συνδεσμιτών. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

X