ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποιότητα, εμπειρία και πνεύμα νικητή

Ποιότητα, εμπειρία και πνεύμα νικητή

Τα ατού του Ηρακλή για να φτάσει πρώτος στο νήμα του «Μαραθωνίου»

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη σέντρα στο νέο Πρωτάθλημα. Είτε γίνει την Κυριακή (σχεδόν απίθανο), είτε το επόμενο Σαββατοκύριακο (επικρατέστερο σενάριο), είναι σαφές πως ο καιρός έφτασε. Ο Ηρακλής έχει εκμεταλλευτεί τις αναβολές της έναρξης του Πρωταθλήματος, έχει καλύψει το χαμένο έδαφος, «δένει» ως ομάδα μετά τις πολλές ανακατατάξεις και σταδιακά βρίσκει ρυθμό.

 

Είναι προφανές πως το τελευταίο κυρίως του λείπει. Θα το βρει στη διάρκεια, μπαίνοντας στη «ρουτίνα» του Πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής όμως έχει διαφανεί από τις κινήσεις του, τα φιλικά του παιχνίδια και τους αγώνες Κυπέλλου, ποια θα είναι η αγωνιστική του «ταυτότητα». Σε ποια ατού δηλαδή θα στηριχθεί προκειμένου να «κόψει πρώτος το νήμα» στον εφετινό «μαραθώνιο» της Football League.

 

Πλήθος πρωταγωνιστών

 

Ο Ηρακλής έχει ένα ρόστερ που δικαίως έχει χαρακτηριστεί πλήρες. Έχει ποδοσφαιριστές επιπέδου Super League, ανάλογους των οποίων δε διαθέτει άλλη ομάδα της κατηγορίας. Σε επίπεδο επιλογών διαθέτει τουλάχιστον δύο αξιόπιστες λύσεις σε κάθε θέση. Πέραν ωστόσο της αγωνιστικής αξίας του καθενός, έχει ένα ρόστερ στο οποίο απαριθμεί πλήθος ποδοσφαιριστών που έχουν ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία στην πίεση και τις απαιτήσεις του Πρωταθλητισμού. Σε δύσκολες στιγμές στους αγώνες και συνολικά στη σεζόν, πέραν των ανθρώπων-προσωπικοτήτων που ηγούνται του ποδοσφαιρικού τμήματος (Μυροφορίδη, Κατσαμπή, Βοσνιάδη), διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της κατάστασης στις πλάτες τους. Η πληθώρα ποιοτικών επιλογών έχει και μια πτυχή προς διαχείριση. Το πώς θα καταφέρει δηλαδή ο Βοσνιάδης να κρατήσει «ζεστούς» όλους τους παίκτες του και δη αυτούς που θα μένουν εκτός αποστολής, μιας και είναι προφανές πως όλοι θα χρειαστούν στη διάρκεια της σεζόν.

 

Αγωνιστικό πλάνο δημιουργίας

 

Είναι δεδομένο πως στα περισσότερα (εντός ή και εκτός έδρας) παιχνίδια ο Ηρακλής θα βρει μπροστά του πολυπρόσωπες άμυνες. Θα κληθεί να διαιχειριστεί έναν αγώνα με μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας, ασκώντας πίεση στο μισό γήπεδο. Στο αγωνιστικό του πλάνο ο Βοσνιάδης είναι εμφανές ήδη πως έχει σε περίοπτη θέση τη λέξη «δημιουργία». Στις περισσότερες αναμετρήσεις έχει επιλέξει ένα «τρίγωνο» στο κέντρο με έναν μόνο ανασταλτικό και δύο επιτελικούς μέσους ακριβώς γι' αυτό τον λόγο. Να μπορέσει, πέραν των πλαγίων, να τροφοδοτήσει τον φορ και από τον άξονα ή να έχει ατού και τις προσωπικές επιλογές των χαφ. Όπως σε κάθε αγώνα που μια ομάδα παίζει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της και ανεβάζει ψηλά παίκτες για να δημιουργήσει υπεραριθμία, έτσι και σ' αυτή τη λογική, ο Ηρακλής θα έχει μόνο πρόβλημα τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν που καλείται να αντιμετωπίσει με σωστή εφαρμογή του trasition.

 

Ο αέρας της φανέλας

 

Δεν παίζουν οι φανέλες μόνες τους στο 2018. Ξεκάθαρα. Δε χωρά συζήτηση πως ο Ηρακλής είναι τεράστιο όνομα, που δεν το χωρά η Football League. Θα έχει πάντα έναν «αέρα» σε κάθε του παιχνίδι λόγω της φανέλας, το οποίο όμως πρέπει να εκμεταλλευτεί. Ο Βοσνιάδης ως προπονητής, το έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ και το όνομα της ομάδας, εκ προοιμίου διαμορφώνουν πνεύμα νικητή στον Ηρακλή. Ως το μεγάλο όνομα όμως, οποιοσδήποτε αντίπαλός του θα περιμένει πως και πως να σημειώσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντί του, κίνητρο που θα τον ωθεί σε κατάθεση ψυχής.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/10)

X