ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποιος θα θυμάται τι ψηφίζανε και τι λέγανε τον Αύγουστο του 2018

Ποιος θα θυμάται τι ψηφίζανε και τι λέγανε τον Αύγουστο του 2018

Η αναδιάρθρωση κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο και ο Βασιλειάδης να υποστεί μια τεράστια ήττα

Μήπως δεν θέλει κανείς, τελικά, την αναδιάρθρωση”, αναρωτιόμουν σε άρθρο μου την περασμένη εβδομάδα.

 

Το ερώτημα ήταν, ασφαλώς, ρητορικό. Αλλωστε, η απάντηση είναι γνωστή εδώ και πάρα πολύ καιρό.

 

Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά δεν είχα καμία αμφιβολία πως θα επιχειρηθεί, με κάθε τρόπο, και πιθανώς θα φέρει αποτέλεσμα, η προσπάθεια για να μην αλλάξει τίποτε στην Super League, κι αν αλλάξει κάτι στις πιο κάτω κατηγορίες να είναι μόνο επειδή θα εξυπηρετηθούν οικονομικοί σχεδιασμοί, χωρίς όμως να επηρεάσουν την πρώτη κατηγορία.

 

Από τις 12 Δεκεμβρίου του 2018 έγραφα σε αυτή εδώ την γωνιά ότι “η αναδιάρθρωση βρίσκεται στον αέρα”. Δυο μήνες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου του 2019 αναδείκνυα τις αντιδράσεις που υπήρχαν και τον κίνδυνο ανατροπών, να μην προχωρήσει και να μην εφαρμοστεί, δηλαδή, ποτέ στην πράξη η αναδιάρθρωση, έτσι όπως την έχει εξαγγείλει εδώ και μήνες ο υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Η χθεσινή απόφαση-εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία ζητάει από τον Βασιλειάδη να τροποποιήσει την τροπολογία, να μείνουν 16 οι ομάδες στην Super League, να πέσουν δύο και να ανέβουν δύο από την Football League, δείχνει ξεκάθαρα πού πάει το πράγμα. Πηγαίνει εκεί ακριβώς που προβλέπαμε από τις αρχές Δεκεμβρίου, εδώ και τέσσερις μήνες, δηλαδή, ότι θα πάει.

 

Η αναδιάρθρωση κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο, ο Βασιλειάδης να υποστεί μια τεράστια ήττα, και η ΕΠΟ να κάνει -χωρίς καμία δυσκολία- άλλη μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα. Να πάρει πίσω, δηλαδή, η εκτελεστική επιτροπή την απόφασή της από τον Αύγουστο του 2018 περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και να εκδώσει μία καινούργια, στο πνεύμα αυτής που ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι κινούνται Super League, ΕΠΟ, ακόμη κι ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως ισχυρίζονται πολλοί από το χώρο του ποδοσφαίρου, επιμένοντας ότι σε προεκλογική περίοδο αυτό που προέχει είναι να τους έχεις όλους ευχαριστημένους και όχι να προτάσσεις την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.

 

Αλλωστε, τι πιο εύκολο για τον Βασιλειάδη να φορτώσει την αποτυχία του εγχειρήματός του στην αντίδραση της Super League και στην κυβίστηση της ομοσπονδίας και να καθαρίσει;

 

Μήπως θα είναι πολλοί αυτοί που θα θυμηθούν ότι τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε στα χέρια του την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και την δυνατότητα με συνοπτικές διαδικασίες να περάσει μια τροπολογία και να “κλειδώσει” την αναδιάρθρωση-άγνωστο γιατί- δεν το έκανε;

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X