ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο πιο ολοκληρωμένος έρωτας στον πλανήτη

Ο πιο ολοκληρωμένος έρωτας στον πλανήτη

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την περίπτωση του ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα που είναι έρωτας ανεκπλήρωτος εδώ και 34 χρόνια

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, λέει ο λαός… Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει βήχας αλλά έρωτας. Όχι ξαφνικός, γιατί είναι ανεκπλήρωτος εδώ και 34 ολόκληρα χρόνια. Όσα έχει να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα από την τελευταία φορά που έφερε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Κι ο έρωτας φάνηκε χθες ξεκάθαρα στην Τούμπα.

 


Η εικόνα της γεμάτης Τούμπας. Των φίλων του ΠΑΟΚ που ανηφόρισαν στο γήπεδο, να πανηγυρίσουν άλλη μια νίκη, να πάρουν άλλη μια βαθιά ανάσα από το άρωμα της κατάκτησης του ντάμπλ που πλησιάζει. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ο κόσμος το ξέρει, δεν κρατιέται και περιμένει την μεγάλη στιγμή. Να κάνει τον γύρο του θριάμβου, να γίνει μάρτυρας μια στιγμής που δεν έχει προηγούμενο.

 


Δύσκολα στο παρελθόν, σε ημιτελικό κυπέλλου, εκτός από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα έδιναν τόσο βροντερή παρουσία. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είναι εμπορικός αντίπαλος. Ποιος νοιάζεται όμως; Για τον κόσμο ήταν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα, να χειροκροτήσει, να πάρει θέση σε άλλη μια ποδοσφαιρική γιορτή.

 


Τα πράγματα είναι απλά. Κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι πλέον φιέστα τίτλου! Φιέστα ενός υποσχόμενου ντάμπλ. Αυτή η προοπτική προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού και το αποτέλεσμα καθρεφτίζεται στην εικόνα της γεμάτης Τούμπας, στην μεγάλη εκστρατεία στην Ξάνθη, σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Το συμπέρασμα είναι απλό: για τον ΠΑΟΚ, η Τούμπα πλέον μοιάζει μικρή να στεγάσει τα μεγάλα όνειρα του Ιβάν Σαββίδη και του κόσμου του.

 


Ευτυχώς το νέο γήπεδο μπαίνει στην αφετηρία της κατασκευής του. Προχθές άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ βρέθηκαν στο Καυταντόγλειο, να το επιθεωρήσουν, πριν δώσουν στον ΠΑΟΚ το πράσινο φως να φιλοξενήσει εκεί τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

 


Η κατασκευή της νέας Τούμπας είναι ένας ακόμη λόγος για την έκρηξη του ενθουσιασμού. Μαζί με το ντάμπλ κάνουν τον φίλαθλο του ΠΑΟΚ, τον πιο ολοκληρωμένο συναισθηματικά, αυτή τη στιγμή, στον πλανήτη.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (5/4)
 

X