ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποια Σάλκε; Όλα τα λεφτά η Ξάνθη

Ποια Σάλκε; Όλα τα λεφτά η Ξάνθη

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το οριακό και κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη για το Κύπελλο που κρίνει ένα στόχο για τον Δικέφαλο

 

Αυτό το παιχνίδι είναι όλα τα λεφτά! Οριακό και κρίσιμο. Από την έκβαση του θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, η πορεία του ΠΑΟΚ για την υλοποίηση του μεγαλύτερου και ομολογημένου στόχου: την κατάκτηση του Κυπέλλου! Μπορεί να είναι ένα μόνο βήμα, είναι όμως αποφασιστικής σημασίας.

 

Άλλωστε για να φτάσεις μέχρι την πηγή και να πιείς νερό, δεν μπορείς να πας τρέχοντας. Ο θεσμός είναι τέτοιος που πηγαίνει βήμα- βήμα. Το προηγούμενο ήταν ο Παναιτωλικός. Τώρα είναι η Ξάνθη. Κι επειδή το πρώτο παιχνίδι, αύριο στην όμορφη ακριτική πόλη, θα αυξήσει ή θα μειώσει τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και καθοριστικό.

 

Πόσο περισσότερο όταν η Ξάνθη αποτελεί την ομάδα- έκπληξη του Πρωταθλήματος. Απόδειξη η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα- πριν δύο αγωνιστικές ήταν στη δεύτερη θέση- αλλά και τα αποτελέσματα που έχει φέρει. Κρατάει έναν σταθερό κορμό, έχει τον ίδιο προπονητή και μόνιμο ηγέτη, τον Χρίστο Πανόπουλο. Όλα αυτά αποτελούν την συνταγή της φετινής επιτυχίας. Πιθανώς να μην θέλει να πάει και καλύτερα. Υπό την έννοια ότι η υπέρβαση  θέλει και κάτι παραπάνω στο μπάτζετ…

 

Είναι και κάτι άλλο. Συνηθίζει να παίζει σφιχτά με προσοχή στην άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ για να κάνει το παιχνίδι του και θα περιμένει να τον χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής καθώς ο ΠΑΟΚ θα θέλει πρωτίστως να μην χάσει και να πετύχει ένα γκολ. Η νίκη θα είναι το απόλυτο γιατί θα σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης με το καλημέρα.

 

Ακόμα και αν ακολουθεί την άλλη εβδομάδα η Σάλκε και λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός για το Πρωτάθλημα, η κόντρα στην Ξάνθη αύριο είναι πιο σημαντική. Η ήττα από τη Σάλκε είναι  μέσα στο παιχνίδι και κανείς δεν θα πει τίποτα. Πιθανός αποκλεισμός όμως από την Ξάνθη θα στοιχίσει και θα αποτελέσει όχι βήμα αλλά άλμα προς τα πίσω!

 

X