ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ποια είναι η μεγαλομέτοχος της νέας ΠΑΕ Άρης

Ποια είναι η μεγαλομέτοχος της νέας ΠΑΕ Άρης

Η Ειρήνη Καρυπίδη είναι η μοναδική μέτοχος της νέας εταιρείας και η «Μ» ακτινογραφεί το επαγγελματικό της προφίλ

Η Ειρήνη Καρυπίδη είναι η μοναδική μέτοχος της νέας εταιρείας και η «Μ» ακτινογραφεί το επαγγελματικό της προφίλ, το οποίο περιλαμβάνει πλούσια δραστηριότητα

 

Σε λίγες μέρες η Π.Α.Ε. Αρης θα έχει την πρώτη γυναίκα μεγαλομέτοχο, κάτι που δεν συνηθίζεται –τουλάχιστον- στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Η «Μ» σας παρουσιάζει το επαγγελματικό της προφίλ της Ειρήνης Καρυπίδη, όπως το έχει διαμορφώσει η ίδια σε γνωστή ιστοσελίδα.

 

Η αδερφή του Θόδωρου Καρυπίδη σπούδασε Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη, αποφοιτώντας το 2000, ενώ είχε ήδη αρχίσει να αποκτά εμπειρία, καθώς εργαζόταν σε εταιρεία που πρόσφερε χρηματιστηριακές υπηρεσίες.

 

Το 2001 δημιουργεί την «KARIPIDIS BROS CO», επιχείρηση που περιλαμβάνει την παραγωγή ξύλινων παλετών, αλλά και τη διανομή βιοκαυσίμων, δημιουργώντας εταίρους στην Κεντρική Ευρώπη. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να υφίσταται έχοντας και τη συμβολή του αδερφού της.

 

Το 2014 η δράση της επεκτείνεται, καθώς αναλαμβάνει διευθυντική θέση στην εταιρεία «SUNTECH POWER», η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι και διατηρεί τη θέση της έως σήμερα. Αντικείμενο της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας είναι η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, καθώς η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ.  

 

Παράλληλα, εκείνη τη χρονιά η οικογένεια Καρυπίδη κάνει το μεγάλο άνοιγμα και στην ελληνική αγορά, αφού ολοκληρώνεται το «ντιλ» με την αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, που διατηρούσε –επί σειρά ετών- ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

 

Ο τελευταίος προχώρησε και ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση στα δύο αδέλφια από την Ημαθία. Αυτομάτως, ο Θόδωρος και η Ειρήνη αποκτούν 149 καταστήματα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα στη Βόρεια Ελλάδα, απασχολώντας 1.620 εργαζομένους. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η εταιρεία που κατέχει τα Σούπερ Μάρκετ, όσο και η «KARIPIDIS BROS», έχουν έδρα την Αθήνα.

 

Εκτός του κλάδου των επιχειρήσεων, η Καρυπίδη έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, ενώ έχει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον χρηματοοικονομικό τομέα.

 

Κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, η οικογένεια Καρυπίδη θα εντάξει στην ιδιοκτησία της και την Π.Α.Ε. Αρης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει, πλέον, ανάμειξη με τη Βέροια. Η Ειρήνη θα είναι η μεγαλομέτοχος με συντριπτικό ποσοστό (άνω του 89%), αλλά ο Θόδωρος θα είναι ο ιθύνων νους.

X