ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πετράκης για την παραμονή του στον ΠΑΣ, τον Κόντε και τον Πασχαλάκη

Πετράκης για την παραμονή του στον ΠΑΣ, τον Κόντε και τον Πασχαλάκη

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός μίλησε για όλους και για όλα σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στον  Super FM Ιωάννινα ο Γιάννης Πετράκης.

 

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός μίλησε για την παραμονή του στον ΠΑΣ Γιάννινα και το γεγονός ότι το όνομά του «έπαιξε» για πολλές ομάδες πριν τελικά αποφασίσει να συνεχίσει στους Ηπειρώτες.

 

Επίσης μίλησε για τον Πέδρο Κόντε που απασχολεί τον ΠΑΟΚ όπως και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που ήδη διαπρέπει με τη φανέλα του Δικεφάλου. 

 

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πετράκης δήλωσε για: 

 

 

Για την παραμονή του στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Το μόνο σίγουρο ότι είμαι ευχαριστημένος. Τα Γιάννινα είναι κομμάτι από τη ζωή μου, όχι μόνο την ποδοσφαιρική, αλλά και την προσωπική. Κέρδισα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, εισέπραξα πολλά, είναι σημαντικό αυτό και ήταν πολύ σπουδαία επιλογή για ‘μενα να παραμείνω». 

 

Για το ότι δεν θα χρειαζόταν πολύς χρόνος με τον πρόεδρο για να συμφωνήσουν, μιας και γνωρίζονται πάρα πολλά χρόνια: «Δεν είναι πάντα έτσι. Ως άνθρωπος θέλω κάθε μέρα να βελτιώνομαι. Αν μου φύγει αυτή η διάθεση, τότε θα σταματήσω να κάνω τη δουλειά του προπονητή. Θέλω να αναβαθμίζομαι, να είμαι χρήσιμος στους γύρω μου και να κάνω βήματα μπροστά. Δεν φτάνει να αναβαθμίζομαι, όμως, μόνο εγώ, αλλά να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις να οδηγούμε εγώ και οι συνεργάτες μου σε αναβάθμιση και αυτό που υπηρετούμε. Αυτός ήταν ο λόγος της καθυστέρησης. Είμαστε χρόνια στην ομάδα, γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον πρόεδρο και οτιδήποτε γινόταν από μεριάς μου ήταν εν γνώσει του. Πρέπει πάντα να δημιουργούμε καλές προϋποθέσεις σε μια ποικιλία πραγμάτων. Η ομάδα πρέπει να ανανεώνεται και να γίνεται καλύτερη. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έπρεπε να κρατήσω αυτή τη στάση για να αναβαθμιστεί η ομάδα, να γίνει πιο ανταγωνιστική, να ανέβουμε όλοι μαζί ένα επίπεδο πιο πάνω. 

Ο κόσμος δικαιολογημένα, βλέποντας ότι η ομάδα είναι σταθερή αξία απαιτεί αυτή τη σταθερότητα και το να υπάρχουν στόχοι προς τα πάνω. Το ίδιο θέλουμε όλοι». 

Για το αν ζήτησε ως εχέγγυο και ένα καλό γήπεδο προπόνησης: «Μας χαροποιούν όσα γίνονται σε Ζωσιμάδες και ΠΕΑΚΙ. Αναβαθμίζεται η ομάδα κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση να την αναβαθμίσουμε αγωνιστικά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον πρόεδρο με την καθοδήγηση και τη δικιά μου. Θέλουμε όλοι μας η ομάδα να παρουσιαστεί ανανεωμένη και με περισσότερη ποιότητα και ικανότητα. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Προσπαθούμε να πορευτούμε σ’ αυτόν τον δρόμο, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, αλλά χρειάζεται και η τύχη, ειδικά όταν έρχονται παιδιά από το εξωτερικό, για να δέσει αυτό που οραματιζόμαστε». 

 

Για το φημολογούμενο «ταξίδι» του ανάμεσα σε διάφορους πάγκους κι αυτό το καλοκαίρι: «Για διαφορετικούς λόγους υπήρχε κάθε φορά η καθυστέρηση στη συμφωνία. Πάντα με τον πρόεδρο συμφωνούμε την τελευταία μέρα των προπονήσεων πριν αναχωρήσω για την Κρήτη. Τα 2 τελευταία χρόνια καθυστερήσαμε περισσότερο για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Και πέρυσι με ενόχλησαν ομάδες, όπως και φέτος. Μέσα από τον σεβασμό στον εαυτό μου και σ’ αυτό που υπηρετώ, και αυτοί που συζήτησαν μαζί μου ξέρουν ότι πρώτα θέλω να μιλήσω με την ομάδα, όπως το κάναμε και φέτος και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία πρώτα να δω αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην ομάδα που είμαι και μετά να κάνω το επόμενο βήμα. Νομίζω ότι και ο πρόεδρος κατάλαβε ότι πρέπει η ομάδα να βοηθηθεί για να γίνει καλύτερη. Έπρεπε να δοθεί χρόνος γι’ αυτό το πράγμα. 

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, είμαι επαγγελματίας, είναι ένδειξη σεβασμού και είναι τιμητικό για μένα, όταν κάποιος σε επιλέγει να σε βάλει στο σπίτι του θα πρέπει να δείχνουμε τεράστιο σεβασμό. Είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω με οποιονδήποτε ενδιαφερθεί για μένα, όπως και έκανα. Θα μπορούσα να πάω σε ομάδα με περισσότερα χρήματα. Δεν είναι αυτός ο στόχος ή το κίνητρο για εμένα. Εγώ θέλω η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη για εμένα και την ομάδα που είμαι. Η ομάδα που θα μου δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πιο πάνω ήταν ο ΠΑΣ και είμαι πολλαπλά χαρούμενος που συνέβη αυτό στα Γιάννενα». 

 

Για το αν περίμενε το ταξίδι στον ΠΑΣ Γιάννινα να κρατήσει τόσο πολύ: «Δεν το περίμενα. Ξέρω τα δεδομένα της δουλειά μου και ότι είμαστε όλοι εφήμεροι. Οι μισές και πάνω ομάδες, αλλάζουν κάθε χρόνο προπονητές. Αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΣ είναι σπάνιο, με χαροποιεί πάρα πολύ. Είναι επιλογή δική μου και του προέδρου που με εμπιστεύεται. Τα συναισθήματα που αναπτύχθηκαν με τον κόσμο ενισχύουν την αγάπη αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που συμβαίνει με την ομάδα». 

 

 

Για τα πλάνα των μεταγραφών και πόσες θα χρειαστεί η ομάδα: «Η ομάδα έχει ήδη μία πολύ καλή βάση από τα παιδιά που πήραν ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια και αυτή τη βάση θέλουμε να την ενισχύσουμε και με παίκτες –χώρια από τα παιδιά που ήδη ήρθανε- που να έχουν οντότητα. Θέλουμε παίκτες, όχι πολλούς σε αριθμό, που μπαίνοντας θα ανεβάσουν την προσωπικότητα της ομάδας. Δεν θέλω, όμως, να μπω σε λεπτομέρειες. Χρειάζεται προσπάθεια». 

 

Για τον Κόντε: «Για τον Κόντε ακούγονται πολλά. Προετοιμαζόμαστε σε περίπτωση που αποχωρήσει. Μακάρι να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, δεν έχουμε δικαίωμα να κόβουμε τον δρόμο και δεν το κάναμε ποτέ. Προς το παρόν, όμως, λογαριάζεται σαν παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο είναι εδώ θα τον έχω στο μυαλό σαν δικό μας παίκτη.  Από τα πιο σπουδαία στη δουλειά μου είναι ότι δεν έκοψα ποτέ τον δρόμο σε κάποιον παίκτη για να κερδίσω πρόσκαιρα εις βάρος του». 

 

 

Για τους παίκτες που άλλαξαν επίπεδο και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον: «Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μιλάνε κολακευτικά για μένα. Ο Μαυροπάνος, ο Κούτρης είναι παιδιά που έχουν πιο ψηλά το ταβάνι τους. Θεωρώ ότι και ο Πασχαλάκης όταν θα κερδίσει κι άλλο σε ωριμότητα δεν θα έχει ταβάνι. Τα προσόντα ήδη τα διαθέτει και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του». 

 

Για το τι δεν πέτυχε που θέλει να το κάνει στο μέλλον: «Η εξέλιξη δεν σταματάει, όπως και η φιλοδοξία και η φλόγα. Πάω βήμα-βήμα. Τη δεδομένη στιγμή θέλω μέσα από την ομάδα του ΠΑΣ να έχω την καλύτερη χρονιά απ’ όταν ήρθα. Γι’ αυτό προσπαθώ. Όταν τελειώσει η χρονιά θέλω να έχει προστεθεί ένα λιθαράκι. Δεν υπάρχει ταβάνι. Ο θεός ξέρει που θα μας οδηγήσει αυτό». 

 

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Θέλω να καταθέσω ότι έχω εισπράξει τεράστια αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Θα κάνουμε κατάθεση καρδιάς κι εγώ και οι συνεργάτες μου στην καθημερινότητα, ώστε να κάνουμε τον κόσμο να έρθει πιο κοντά και να αγκαλιάσει την ομάδα». 

 

 

 

Και τέλος για το σύνθημα της επόμενης χρονιάς: «Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να είναι μια σπουδαία χρονιά για την ομάδα. Να είμαστε συνειδητοποιημένοι, διοίκηση, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι και να μας βοηθήσετε κι εσείς να κάνουμε μια σπουδαία χρονιά». 

X