ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο περήφανος ΠΑΟΚ του Ιβάν και οι… κομισάριοι της Ε.Ρ.Τ.

Ο περήφανος ΠΑΟΚ του Ιβάν και οι… κομισάριοι της Ε.Ρ.Τ.

Οι ινστρούκτορες και οι εντολοδόχοι επίτροποι των συμφερόντων του αθηνοκεντρικού κατεστημένου δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν τα πάντα

Συστηματική υποκρισία, καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, αυθαίρετες συγκαλύψεις, παραπληροφόρηση με χειραγωγημένη ειδησεογραφία, βλαστέξ ερμηνείες και αναλύσεις γεγονότων με προφανή σκοπό τον μαζικό εκμαυλισμό συνειδήσεων και ό,τι φρικώδες, παραμορφωτικό και αντιδημοσιογραφικό μπορεί να διανοηθεί κανείς, το βρίσκεις σήμερα πολύ εύκολα στο χώρο της ενημέρωσης της πατρίδας μας.

 

Σε έναν αχταρμά ψεκασμένων κινδυνεύουν να μεταμορφωθούν οι Ελληνες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατευτούν από αυτή την επιδημία. Οι εκτελεστές συμβολαίων για δολοφονίες χαρακτήρων και διακανονισμούς αλληλόχρεων λογαριασμών ανάμεσα σε καταχρεωμένους μιντιάρχες και την εξουσία, με πρόθυμους διαμεσολαβητές δημοσιογράφους ινστρούκτορες να πρωταγωνιστούν σε όλα αυτά τα παρασκήνια είναι πλέον ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. Με δύο λόγια ο μεσαίωνας της ενημέρωσης σε όλο του το τραγικό μεγαλείο.

 

Εκλάμψεις με φωτεινά διαλείμματα υπάρχουν. Θα πρέπει όμως να τις αναζητήσεις σαν τον Διογένη με το φανάρι του μέσα στο βαθύ σκοτάδι που υπάρχει. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε αυτό το θέμα. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι Ελληνες λίγο πολύ νιώθουν τι συμβαίνει γύρω τους σε αυτή την περίπτωση. Το ανησυχητικό όμως και το άκρως επικίνδυνο για όλα αυτά που συμβαίνουν είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν προοπτικές για να μπει ένας φραγμός και ένα όριο σε αυτή την ασυδοσία. Εν πάση περιπτώσει, η εισαγωγή μας αφορά γενικά τον χώρο και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή δεν επιχειρεί να ξεχωρίσει και να οριοθετήσει σύνορα και ευθύνη ανάμεσα στην ιδιωτική και κρατική μιντιακή δραστηριότητα.

 

Αυτοί που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν αυτά τα τραγικά ολισθήματα υπάρχουν παντού. Στο σημερινό σημείωμα θα θέλαμε να μείνουμε συγκεκριμένα στην περίπτωση ενός Αθηναίου δημοσιογράφου ο οποίος έχει περίοπτη θέση και ουσιαστικό ρόλο στην κυβερνητική προπαγάνδα και του οποίου η παρουσία στον χώρο καταγράφηκε έντονα εξαιτίας μιας χυδαίας ύβρις που εκστόμισε στον πρόσφατο παρελθόον για ένα σημαντικό πολιτειακό παράγοντα. Απλά θα θέλαμε να του θυμίσουμε πω όταν μιλά μέσα από την κρατική τηλεόραση (που πληρώνουν όλοι οι Ελληνες) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην προκαλεί. Να ξεχάσει ότι βρίσκεται (αν βρίσκεται) σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι του μέσα στο κρατικό κανάλι. Βγήκε προχθές φόρα παρτίδα για να χαρακτηρίσει «δωρεά» στον ΠΑΟΚ την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου, ενός χώρου τον οποίο από καιρό ο Ιβάν ζήτησε προτείνοντας μάλιστα και ένα υψηλό μίσθωμα (ξεπερνούσε τις 340.000 ευρώ ετησίως!). Ανησύχησε (; ) προφανώς για λογαριασμό του δημοσίου; Είναι τόσο εύθικτος σε ό,τι έχει σχέση με το δημόσιο χρήμα και τη διαχείρισή του; Αν ναι, τότε τον ρωτάμε, πως δεν ανησύχησε όταν η αθηναϊκή ομάδα της ΑΕΚ φέσωνε το δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια με την δόλια πτώχευσή της, και στη συνέχεια δεν ενοχλήθηκε που αυτή την ομάδα η περιφερειάρχης κ.Δούρου επιπρόσθετα την ενίσχυσε με κάποια ακόμη εκατομμύρια από το ματωμένο πλεόνασμα της υπερφορολόγησης για την ανέγερση του γηπέδου της.

 

Αλήθεια ασχολήθηκε ποτέ, γιατί ούτε τον είδαμε αλλά ούτε και τον ακούσαμε να ασχολείται με το σκάνδαλο των σκανδάλων που αφορά τόσο το ανεξόφλητο χρέος του Ολυμπιακού από τη ληστεία της τράπεζας Κρήτης; Όπως επίσης και για το πως στήθηκε η φάμπρικα για να ανεγερθεί το «Γ.Καραϊσκάκης» επί εποχής Κόκκαλη. Εψαξε ποτέ να δει τι συμβαίνει ακόμη και σήμερα με τις ανενεργές μετοχές των 50 εκατ.ευρώ του υπόδικου Λαυρεντιάδη ο οποίος ακόμη και σήμερα είναι κατά το ήμισυ ιδιοκτήτης του περιβόητου σταδίου. Και για να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω. Αφού ενδιαφέρθηκε και ενδιαφέρεται για το δημόσιο χρήμα και την «δωρεά) (που δεν τη χρειάζεται ο Ιβάν) μπορεί να μας πει τι έκανε και αν αντέδρασε όταν η ΕΡΤ, στην οποία περίοπτη θέση κατέχει, και πάλι το υστέρημα των καταληστευμένων φορολογικά Ελλήνων, άνοιξε τα ταμεία της για χορηγίες εξωφρενικές ανάμεσα στις οποίες κορυφαία θέση είχε και πάλι μια αθηναϊκή ομάδα, ο Παναθηναϊκός.

 

Θα πρέπει να κατανοήσει και να εμπεδώσει ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι ένας περήφανος, αυτόνομος και πανίσχυρος οργανισμός που δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν «πιστολιάζει» κανέναν, δεν έχει ανάγκη από ψευτοδωρέες και μπαξίσια όπως και σκανδαλώδης χρηματοδοτήσεις, κάτι που συνοδεύει και τις τρεις  «μεγάλες» ομάδες του αθηνοκεντρικού κατεστημένου-του κράτους των Αθηνών- και γενικά ενός συστήματος στο οποίο πρωταγωνιστούν το παρασκήνιο και η διαχρονική εύνοια με την ανοχή της εκάστοτε εξουσίας. Αυτή της εξουσίας για την οποία σήμερα και ο ίδιος… αγωνίζεται (για ευνόητους λόγους) εκθέτοντας και τον εαυτό του αλλά δυστυχώς και αυτούς που είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τη γραμμή τους.

 

Σας παραθέτουμε μια αποστροφή από την χαρακτηριστική αντίδραση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για την άστοχη συμπεριφορά του:

 

«Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εκφράζει την έντονη οργή και δυσαρέσκειά του για το «όργιο» εκτεταμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ3, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε εκπομπή αφιερωμένη στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, βγήκε στο δημοσιογράφο-παρουσιαστή κ. Γιαννούλη, ο εξ Αθηνών δημοσιογράφος κ. Αρβανίτης, ο οποίος επιδόθηκε σε έναν καταιγισμό ανακριβειών εις βάρος του ΠΑΟΚ, κρίνοντας την πιθανή παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου του Γηπέδου της Τούμπας, ως παραχώρηση τύπου «δωρεάς» σε μια ανώνυμη εταιρεία, εννοώντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ3 και τους παραγωγούς και συντελεστές των τηλεοπτικών της εκπομπών να είναι περισσότερο προσεκτικοί στα λεχθέντα των καλεσμένων τους και να ενημερώνουν έγκαιρα τον ΠΑΟΚ για ανακριβή και δυσφημιστικά σχόλια ή σε κάθε περίπτωση να καλούν και εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ».

 

Υ.Γ.: Στο χθεσινό σημείωμα κάποιες αστοχίες μετέτρεψαν ένα σημαντικό κομμάτι του κειμένου σε αλλεπάλληλα υστερόγραφα με συνέπεια και το τελευταίο εξ αυτών που δεν είχε καμία σχέση με τ α προηγούμενα να προκαλέσει μια «σύγχυση» και ο αναγνώστης δικαιολογημένα να μπερδευτεί. Ζητάμε συγγνώμη... για λογαριασμό των υπευθύνων του λάθους.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/9/2018)

X