ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η περηφάνια του να είσαι Άρης!

Η περηφάνια του να είσαι Άρης!

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί στην «Μ» και αναλύει γιατί είναι περηφάνια να είσαι Άρης

Η εκπομπή στο ραδιόφωνο απαιτεί μια προεργασία. Στην δημοσιογραφική διάλεκτο αυτό λέγεται «βγάζουμε θέματα». Δηλαδή επιλέγουμε ποια θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα, πώς θα τα προσεγγίσουμε, ποιους θα «βγάλουμε» να μιλήσουν. Κι αμέσως μετά γίνεται και η ιεράρχηση τους ανάλογα με την βαρύτητα του κάθε θέματος, σε ποιους απευθύνεται και πόσοι ενδιαφέρονται να το ακούσουν.

 

Μοιάζει με τυφλοσούρτη αλλά απαιτεί και μια… έκτη αίσθηση που την αποκτάς με τον καιρό μέσα από την εμπειρία και την ενασχόληση. Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, στην προεργασία πριν την χθεσινή εκπομπή τα πράγματα ήταν απλά. Δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφωνία. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την επιλογή του πρώτου θέματος.

 

Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το ξέσπασμα του κόσμου και η επιστροφή της περηφάνιας στον Άρη είχε κερδίσει πρωτοσέλιδα και είχε αποδείξει την τεράστια δυναμική του συλλόγου. Ακόμα κι αν βρίσκεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια μακριά από την φυσική του θέση, την κορυφή. Έτσι εδώ τα πράγματα ήταν απλά. Το πρώτο θέμα ήταν «Άρης»!

 

Πώς όμως και γιατί; Υπήρχαν πολλές δηλώσεις επωνύμων που όλοι είχαν κάτι να πουν. Ακόμα και του Νίκου Γκάλη που δύσκολα εκφράζεται δημόσια- γεγονός που βοήθησε να συντηρηθεί σε βάθος χρόνου ο μύθος του πέρα από τον θρύλο. Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό. Η ιδέα ήρθε ξαφνικά: ένας πιτσιρικάς φίλος του Άρη που έζησε την μαγική ατμόσφαιρα, φώναξε «Αρειανάρα» και αισθάνθηκε περήφανος για την ομάδα του.

 

Γιατί αυτοί οι «πιτσιρικάδες» που πήγαν προχθές στο γήπεδο, είναι το μέλλον του Άρη. Για να τον βρούμε απλά απευθύναμε την πρόσκληση μέσα από το μικρόφωνο στην διάρκεια της εκπομπής. Κι έγινε αυτό που θέλαμε. Το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε κλήσεις από μπαμπάδες που είχαν δίπλα τους τον μπόμπιρα και ήθελαν να τον ακούσουν να μιλάει στο ραδιόφωνο για την ομάδα του.

 

Τελικά βγάλαμε τον 11χρονο Πέτρο. Η αγάπη του για τον Άρη και ο ύμνος που τραγούδησε στον αέρα της εκπομπής ίσως είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς. Γιατί σαν τον Πέτρο υπήρξαν πολλοί συνομήλικοι του που μοιράστηκαν το ίδιο συναίσθημα!

X