ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Περέιρα υποτιμά τον Άρη

Ο Περέιρα υποτιμά τον Άρη

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή και για την περίπτωση των ντέρμπι του Άρη

Ο κ. Περέιρα εισπράτει περίπου 20.000 ευρώ το μήνα! Το ποσό είναι εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα και δημιουργεί υποχρεώσεις.

 

Στοιχειώδης υποχρέωση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή είναι να γνωρίζει που βρίσκεται, ποιες είναι οι ομάδες της Σούπερ λίγκα, το βεληνεκές και η ιστορία τους. Όπως και η δυναμική τους. Κι αυτό είναι κάτι, που αν και όφειλε να γνωρίζει, αγνοεί προκλητικά.

 

Στην περίπτωση του Άρη αγγίζει τα όρια της προσβολής. Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει τους κίτρινους και κατά συνέπεια δεν τους έχει κατά νου στον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι τους. Αυτό είναι κάτι που προέκυψε από την συνάντηση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Εκεί φέρεται να αποκάλυψε ότι δεν είχε προγραμματίσει ξένους διαιτητές στα παιχνίδια του Άρη.

 

Κι αυτό προφανώς γιατί κανένας δεν τον είχε ενημερώσει για την δυναμική του ιστορικού συλλόγου, ούτε για τον όγκο του κόσμου του. Ο Περέιρα άφησε τον Άρη απ΄ έξω και μετά από πιέσεις είναι πλέον διατεθειμένος να δεχθεί τον ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Γιατί όμως μόνο με τον ΠΑΟΚ κι όχι με τους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου;

 

Γιατί το ντέρμπι Άρη- Ολυμπιακού να μην έχει ξένο διαιτητή όπως και οι κόντρες με ΑΕΚ και Παναθηναικό; Εκτός κι αν ο Περέιρα συγκαταλέγει- όπως φαίνεται- τον Άρη μαζί με τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τους υπόλοιπους μικρούς… Ο σνομπισμός του Πορτογάλου πρέπει να πάρει απάντηση. Αυτοί που τον πλαισιώνουν έχουν καθήκον να του κάνουν ένα ταχύρυθμο φροντιστήριο για να μάθει ποιος είναι ο Άρης.

 

Όμως όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια. Ο Άρης πρέπει να έχει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι όπως και οι υπόλοιποι μεγάλοι. Αυτή είναι η μεταχείριση που του πρέπει κι αυτό πρέπει να ζητήσει ο Καρυπίδης και να κάνει δεκτό ο Περέιρα. Είναι θέμα αρχής και ουσίας!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/10)

 

X